Review: Bourjois Happy Light foundation & concealer

Bourjois heeft een nieuwe lijn gezichtsmake-up uitgebracht, Happy Light. Make-up die je huid zo mooi maakt als die zijn kan, een soort tweede huid die je niet ziet zitten. En waar je écht blij van wordt, volgens Bourjois. Gezichtsmake-up kan altijd beter en mooier, dus ik probeerde deze twee graag uit. Ik was wel benieuwd hoe blij ik ervan zou worden.

Dit is de Happy Light Ultra-covering concealer. Van beloftes als ‘ultra-covering’ word ik nieuwsgierig. Als ik concealer ga gebruiken, wil ik ook dat die heel goed dekt. Verder zou deze geen masker effect geven. De concealer is in twee kleuren verkrijgbaar, dit is 22 Beige rose en er is ook nog 21 Ivoire.

De verpakking ziet er prima uit. Door de beige kleur herken ik het gelijk als concealer en in de deksel zit een spiegeltje, handig!

Bij het maken van de swatch vielen mij twee dingen op. Als eerst de textuur, die creamy voelt in het potje, maar een stuk stroever op mijn huid. Ten tweede de kleur, ik vind hem nog vrij gelig. Door de naam ‘Beige rose’ had ik een iets rozere ondertoon verwacht, wat ook iets beter bij mijn huid had gepast.

Mijn huid zag er niet vreselijk uit en ook mijn wallen vielen die dag mee. Ze waren er wel, dus probeerde ik hier de concealer. De rode, puffy wallen werkt hij wel weg, maar niet bepaald onder een onzichtbare tweede huid. Ik zag de concealer heel goed zitten. Het leek alsof mijn huid eronder compleet uitgedroogd was, terwijl dat eigenlijk best meeviel.

Het is maar goed dat niets werd beloofd over niet creasen. Na een minuutje of drie zat de concealer opgehoopt in de lijntjes onder mijn ogen. Ik schrok toen ik op deze foto inzoomde op mijn camera. Wat heeft hier voor een ramp plaatsgevonden?! Deze moet je of goed afpoederen of gebruiken op plekken waar weinig lijntjes zitten.

Ik ben niet echt blij dankzij deze concealer. Dat komt vast niet als een verassing. Ik had gewoon meer verwacht. Ik heb heel wat concealers die een stuk goedkoper zijn en voor mij veel beter werken. De Bourjois Happy Light Ultra-covering concealer kost €8,99.

De Happy Light foundation brengt heel wat meer beloftes mee. De beknopte versie: Hij zorgt er natuurlijk voor dat je oneffenheden worden gecamoufleerd, zonder je een grauwe teint te geven. Het wordt één met je huid en zal onzichtbaar zijn. Het voelt licht en soepel. Zestien uur lang.

Klinkt goed, toch? Vond ik ook!

De Happy Light foundation is in zes kleuren verkrijgbaar, dit is 53 Golden Beige.

De verpakking vind ik leuk uitzien. Het flesje is van dik glas en voelt stevig en luxe aan. Het roze, plastic pompje maakt het minder chic, maar wel vrolijk en speels. Het pompje werkt fijn en doseert de foundation goed.

Een klein drupje is genoeg voor mijn halve gezicht, en ook voor mijn halve onderarm. De foundation smeert makkelijk uit, als het als dun laagje is verspreidt hecht het zich een beetje aan mijn huid. Zonder stroef te worden, mijn huid blijft redelijk zacht aanvoelen.

Zonder foundation.

En met founda.. de chocoladefabriek belde, ze willen de oompa loompa terug.

Ik ben een beetje te gelig op de foto hierboven, in daglicht. Maar ik overdrijf niet, in zonlicht had ik een oranje gloed. Dat ligt aan de kleur 53 Golden beige. Verder vind ik de foundation niet verkeerd werken. Ik breng hem het liefst op met een spons, met een bufferkwast wordt het streperig en beetje vlekkig. Ik hem maar één dag getest (tja, die kleur wou ik niet nog vaker op), het bleef aardig zitten. Al zat het niet op het einde van de dag, een kleine zestien uur later, precies zoals net na het opbrengen. Niet dat ik dat had verwacht.

De Happy Light foundation vind ik een stuk fijner dan de concealer, dat sowieso. Echt een top foundation vind ik het ook niet. Dan is €15,49 toch aan de dure kant.

Liefs, Maud

20 Reacties op Review: Bourjois Happy Light foundation & concealer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.