Review: Alverde mascara, concealer & oogschaduw

Alverde is een natuurlijk cosmeticamerk. De producten zijn vrij van synthetische kleurstoffen en conserveringsmiddelen, veganistisch en dierproefvrij! Dat is allemaal super, maar toch sprak het mij nooit aan. Alverde is al heel lang te koop bij DM drogisterijen. Het merk heeft een boel verzorgingsproducten in het assortiment, die kom je door de hele winkel tegen. Het make-up schap is klein en bescheiden, en heel erg groen.

De look van Alverde make-up spreekt me totaal niet aan. De groene verpakkingen vind ik flets en saai uitzien. En laat nou zo’n beetje elk product een accentje in die kleur hebben. Door de complete look heb ik zelden langer dan een paar seconden het schap bekeken. Het is dat ik een vrouw oogschaduw zag swatchen in de winkel -wat er super uitzag- anders had ik waarschijnlijk nog steeds niet ernaar omgekeken. Toen kwam ik er ook achter dat de prijzen heel budgetvriendelijk zijn, ik probeerde een mascara, concealer en een oogschaduwpalette.

Dit is de Alverde Schwung + Präzision mascara (stuwkracht? momentum? + precisie). Ermh, juist. Zulke namen vind ik grappig en vervelend tegelijk. Ik ben slecht in Duits en in gedachte noem ik deze mascara ‘Schwoenggg’. Niet echt een aantrekkelijke naam. De huls vind ik best oké uitzien, vergeleken met de rest van het Alverde schap vind ik ‘m zelfs mooi. Alleen de opdruk is groen, voor de rest is de huls mat zilver.

Op bijna alle Alverde producten staat op de achterkant hetzelfde: geen synthetische conserveringsmiddelen en geschikt voor mensen met gevoelige ogen en lensdragers. Wat door oogartsen zou zijn bevestigd. De mascara bevat 7,5ml product.

Alverde had een aantal mascara’s in het assortiment, ik koos Schwung + Präzision omdat het borsteltje van deze mij het fijnst leek. Dunne, plastic stekeltjes. Zulke borsteltjes krijgen mijn wimpers meestal het mooist gesepareerd.

Het resultaat van de mascara vind ik niet zo super. Het is geen verkeerde mascara, het opbrengen gaat snel, hij klontert niet en blijft goed zitten. Daarentegen verlengt niet zoveel en doet hij ook niets voor het volume van mijn wimpers. Jammer, dit is geen aanrader.. De Schwung + Präzision mascara kost €3,45.

Concealers probeer ik ook graag. Wie weet kom ik ooit nog eens degene tegen die mijn wallen na één laagje helemaal verbergt. De concealer heet voor zo ver ik kan ontdekken gewoon ‘Concealer’, met mineraal pigmenten. Volgens mij waren er slechts twee varianten, dit is 01 Naturelle.

De applicator is een eenvoudige ‘lipgloss applicator’. Zelf vind ik dit veel handiger dan tubes of doosjes. Zo hoef ik er niet per se met mijn vingers aan te zitten.

Ik swatchte de concealer half over de tattoo op mijn pols. Die verdween bij lange na niet, maar hij werd wel een heel stuk vager! Ik merkte op mijn pols al dat de substantie een beetje stroef is, hij laat zich niet zo makkelijk blenden met de huid.

Concealer gebruik ik eigenlijk alleen op mijn wallen, die ik altijd wel heb. Ik was verrast door het resultaat, na één laagje valt de rozige kleur al veel minder op. Het is geen fijne concealer om op te bouwen, hij ziet er snel cakey uit als je meerde laagjes gebruikt. Gelukkig dekt ‘ie dan ook goed. Voor €2,45 vind ik het een erg fijne concealer!

De Lidschatten quattro, oftewel de oogschaduw quattro. Enthousiast was ik sowieso al, ik heb alle oogschaduws van alle vier de quattro’s in de winkel uitgebreid staan swatchen. Ze zagen er allemaal goed uit! Kiezen vond ik een beetje moeilijk, ik ging voor de meest neutrale kleurencombinatie, genaamd 37 Chocolate. Het leek me wel handig om een neutraal palette te hebben in zo’n mini formaat, het past zo in je broekzak.

De look, tja, ik heb gewoon niets met die kleur groen. Doet me denken aan al het sanitair in het huis waar ik in opgroeide. Groene toiletten, groene badkuip, groene wastafels. It wasn’t pretty. De oogschaduws in het palette maken het een beetje beter. Vooral omdat ze er op de huid precies hetzelfde uitzien!

De oogschaduws zijn geweldig gepigmenteerd, ze voelen zacht aan en brokkelen nauwelijks. Ik ben heel erg onder de indruk! Ik vind de combinatie van kleuren heel goed gedaan. Mat wit, mat beige, bruin met een beetje lichte shimmer en een donkerbruine matte kleur.

De look hierboven die ik ermee maakte is vrij licht, ik gebruikte de donkerbruine oogschaduw alleen langs mijn onderste wimperrand. De witte oogschaduw bij mijn binnenste ooghoek en een stukje over het bewegend ooglid, beige over de andere helft van het ooglid en de bruine shimmer oogschaduw in de crease. Ik vind de oogschaduws heel fijn werken, je hoeft zo niet lang op te bouwen om intense kleuren te krijgen en ze blenden moeiteloos. De oogschaduw quattro’s zijn zeker het bekijken waard! Ze kosten €3,95 per stuk.

Mijn eerste indruk van Alverde is erg positief! De mascara zou ik niet opnieuw kopen, maar de concealer is erg fijn en de oogschaduw quattro is geweldig. Alverde is te koop bij DM drogisterijen (de webshop verzend volgens mij enkel in Oostenrijk, maar je kunt er wel een aantal producten bekijken).

Heb jij al eens producten van Alverde geprobeerd?

Liefs, Maud

20 Reacties op Review: Alverde mascara, concealer & oogschaduw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.