Reisverslag: Londen

Vier dagen Londen is wat kort, dat kan ik alvast zeggen over deze mooie stad. Mijn moeder en ik hebben heel wat rond gelopen en gezien, maar zeker niet alles. Misschien hadden we meer bekende plekken kunnen zien als we vaker de metro hadden genomen, maar zo door de straten lopen vinden we ook heel leuk. We vertrokken vorige week dinsdag ‘s ochtends, de vlucht duurde iets korter dan het tijdsverschil en we kwamen een kwartier vroeger aan dan dat we vertrokken.

Na onze koffertjes naar het hotel te hebben gebracht kwamen we al snel een typisch Londens beeld tegen. Wachters (of het orkest van de wacht?) in welbekend uniform die een muziekstukje speelden en wat stukjes marcheerden. Grappig om te zien!

De Big Ben zagen we ook al vrij snel liggen, we liepen dus goed! Ik had deze me iets kleiner voorgesteld, altijd leuk als dingen in het echt iets groter en imposanter zijn. Het Palace of Westminster vond ik ook erg mooi. We hebben ernaast nog even op een bankje gezeten en we dachten nog eromheen te lopen.. maar hij zit nogal tegen de Thames aan, dus dat ging niet.

We staken de brug over richting de London Eye, ik had nog mijn twijfels, maar het leek er steeds meer op dat mijn moeder er ook best in wou. Ik heb blijkbaar alleen foto’s gemaakt tijdens de opklaringen, want het weer was heel wisselvallig. Er vielen heel wat buien en het waaide ook hard, erg fris dus! Even in zo’n reuzenrad leek ons allebei wel fijn.

De wachtrij viel gelukkig reuze mee en binnen no-time zaten we er in. Mijn moeder zat letterlijk, die is op het bankje in het midden gaan zitten en tijdens de hele ronde er niet afgekomen. Na een tijdje vond ze het gelukkig een stuk minder eng en kon ik opstaan om wat foto’s van het uitzicht te maken.

Buckingham Palace in de verte.

Mijn moeder kreeg het zelfs nog voor elkaar een foto van mij te maken. Ik ben trots op d’r, dit ging heel veel beter dan jaren geleden in een groot reuzenrad in Wenen. Zelf vond ik het uitzicht echt de moeite waard, ik kan daar sowieso heel erg van genieten.

Downing street, waar de ‘prime minister’ woont. Goed bewaakte straat! Volgens mijn moeder was het dertig *ermh* jaar geleden nog gewoon open, dat zal vast wel.

Nelson’s Column op Trafalgar Square. Ik vond het standbeeld met het hobbelpaardje zo schattig! De zon liet het weer eens afweten, maar ik wist dat we dicht bij een Superdrug moesten zitten!

Met een big smile heb ik een uurtje bij de make-up schappen rondgelopen. Heerlijk al die merken die hier niet in de winkels liggen. Vooral van Sleek werd ik heel erg gelukkig!

De buit van de eerste Superdrug!

Ik weet niet precies hoe we het deden, maar we kwamen uit op Piccadilly Circus! Ik had hier iets meer van verwacht. Het lijkt in de verste verte niet op Times Square. Er is een ronde muur aan billboards, wat op foto’s toch een vertekend beeld kan geven. Maar we zijn het wel gezellig bij een beeld (of fontein zonder water?) gaan zitten mensen kijken. En nog even die grote Boots zaak onder de billboards in geweest.

De volgende dag was Oxford street aan de beurt. Een klein uurtje lopen vanuit ons hotel, onderweg nog even bij het Hard Rock Café een shirtje gekocht. Hier kwam ik weer een Superdrug tegen waar ik nog wat meer Sleek spulletjes kocht. Ook zijn we nog een tijdje in de Topshop en andere kleding zaken geweest. Ik kocht niets, uit angst dat het niet meer in mijn koffer zou passen, of dat die te zwaar zou worden..

We liepen en liepen, tot het eind van Oxford Street, we liepen wat meer richting het zuiden.. en daar was Piccadilly Circus weer! Het was deze dag veel mooier weer en we nog iets langer op de trapjes gezeten.

Vlakbij Piccadilly Circus kwamen we een ontzettend mooie en schattige winkel tegen, Fortnum & Mason. Het allemaal heel chic en vintage, zo leuk! Er werden allerlei lekkernijen verkocht, voor nogal belachelijke prijzen. Maar het was leuk om even door heen te lopen.

‘s Avonds gingen we eten bij het Hard Rock Café. De lunch bij een Brits zaakje was ons nogal tegengevallen de eerste dag. En van het Hard Rock Café weten we dat het eten altijd goed is. De muziek die er wordt gedraaid maakt mij al helemaal blij :)

De volgende dag gingen we naar de London Tower. Ik dacht dat ik wist hoe het uitzag, maar toen we de metro uitkwamen (de enige keer dat we de metro namen!) zagen we al gelijk een erg groot kasteel liggen. Ik wist alleen af van het deel hieronder, het kleine vierkante kasteeltje. Dat is dus omringt door grote kasteelmuren en er liggen nog een boel huisjes bij.

Ahh shiny! Deze super dikke diamant lag in het vierkante kasteeltje (White Tower). De kroonjuwelen lagen in een ander deel, waar helaas geen foto’s mochten en konden worden gemaakt. Wel indrukwekkend om al die rijkdom te zien! Bij sommige stukken stond erbij dat ze binnenkort in gebruik zouden worden genomen voor het diamanten jubileum van Queen Elizabeth.

De Tower Bridge. We zijn er niet overheen geweest, maar hebben hem wel een tijdje vanaf een bankje bewonderd. Mooie brug, de lichtblauwe kleuren vind ik wel erg apart gekozen.

We wouden richting St Paul’s Cathedral en besloten dat te voet gaan even lang zou duren als zoeken welke metro we moesten hebben. Het is een mooie en imposante kerk. We wouden er best in, maar dat koste dan 15 Pond per persoon.. voor een kerk van binnen te bekijken.. nee.

We liepen weer een heel eind, kwamen nog door Covent Garden en ineens was daar Piccadilly Circus weer! Leuk om steeds weer daar uit te komen. Maar we wouden graag nog naar Buckingham Palace en liepen dus flink door, zo ver kon dat ook niet meer zijn.

Vanuit Green Park liepen we langs Buckingham Palace. Weer een erg mooi gebouw. Al zag het eromheen uit als een grote bouwput. Overal waren afschuttingen en werden podia opgebouwd, vast ook voor het jubileum.

Ons hotelletje, voorzien van alle luxe zoals centrale verwarming, warm en koud water, kleurentelevisie en English breakfast. Hooray! Het was echt te klein en smoezelig voor woorden. Maar onze kamer was wel schoon, dus het was te doen. En eigenlijk vind ik zoiets ook wel grappig! Daarbij lag het erg centraal, vlakbij Victoria station. Van de metro hebben maar één keer gebruik gemaakt. Londen is best te voet te doen. De derde dag hebben we zo’n 8km gelopen, de andere dagen minder.

Op de vierde dag hebben we nauwelijks iets gedaan. Ik ben nog even snel langs de Boots en Superdrug in Victoria Station geweest, voor wat laatste aankopen. Buskaartjes naar het vliegveld geregeld en terug naar het hotel. Mijn moeder was hier nog haar voeten aan het laten rusten. Koffertjes pakken, die bij de beveiliging op het vliegveld weer onderste boven werden gehaald.. En naar huis!

Door een niet al te luxe hotel kan ik thuiskomen soms iets meer waarderen. Eigen bed en badkamer zijn dan heerlijk! Londen vond ik heel erg leuke stad. En ik heb er nog lang niet alles gezien, dus ik wil zeker nog graag eens terug. Misschien ook wel eens één dag samen met mijn vriend, wie weet!

Liefs, Maud

54 Reacties op Reisverslag: Londen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.