Reisverslag Jordanië

In het begin van deze maand ben ik een dikke week naar Jordanië geweest. Samen met mijn moeder heb ik een korte groepsrondreis gemaakt. Jordanië was geen bestemming die we al jaren in gedachten hadden, maar toen we er wat over hadden gelezen en gezien wilden we er beiden heel graag heen. Het was echt prachtig! Het voelt alsof ik veel langer ben weggeweest, in een week hebben we zoveel gezien en gedaan!

Het uitzicht over de Alpen tijdens de heenreis, ik amuseer me wel met uit het raam kijken en op het schermpje checken waar we vliegen. We kwamen ‘s avonds aan in de hoofdstad Amman, waar we gelijk doorgingen naar ons hotel.

De volgende ochtend begon met een bezoek aan een grote moskee. Hiervoor moesten de dames van het gezelschap in een een lange, zwarte jurk met capuchon. In de kleedruimte hing een papiertje met daarop de naam en ‘Follow us on Facebook’.

Ik vond de moskee wel iets hebben. We kregen wat uitleg over de Islam en liepen even rond. Ondanks dat het een groot gebouw was, was er niet heel veel te zien. Zo zijn er geen tientallen schilderijen, standbeelden en glas-in-lood ramen van heiligen, er zijn helemaal geen afbeeldingen van te vinden. Vrij voor eigen interpretatie, dat mag ik wel.

Bedekt en wel, gelukkig was het lekker koel binnen!

Ha, da’s anders dan de mini roze pumps die ik vroeger bij elkaar zocht voor mijn Barbie’s.

‘s Middags gingen we naar de Citadel van Amman. De stad is over 21 heuvels gebouwd en is heel uitgestrekt. De uitzichten vanaf daar waren prachtig!

Gigantische vlag!

Straatbeeld van Amman. Hier en daar zag alles er heel modern uit, in andere delen zag je toch nog iets van het oude, authentieke beeld. Er reden voornamelijk grote en dure auto’s rond. Dat was niet per se een statussymbool, maar ook handig om de enorm steile heuvels goed op te komen.

Jerash is een stad iets ten noorden van Amman. Een erg oude stad met veel geschiedenis, het was één van de Dekapolissteden, het werd veroverd door de Grieken, Romeinen en het Arabisch-islamitische rijk. De archeologische site bevat verschillende elementen. De Zeustempel, Romeins theater, het ovale forum.

Ik kreeg een huwelijksaanzoek! Voor de grap natuurlijk, de mannen konden erg geïnteresseerd zijn, maar waren wel hartstikke vriendelijk en respectvol.

Ik zat een klein hagedisje achterna en liep al op blote voeten, omdat mijn teenslippers vervelend zaten. Dat kon niet lang goed gaan..

Hotels met van die wasbakken waar je niets op kwijt komt, haha! En de tacky, gouden lift van het eerste hotel.

De dag erna begon bij de berg Nebo. Vanaf hier zou Mozes hebben uitgekeken over het beloofde land; Israël.

Thee tafereeltje in de berm.

Het uitzicht vanaf Nebo. Je ziet een noordelijk puntje van de Dode Zee en de rivier de Jordaan loopt vanuit daar door het midden. We konden in Israël de stad Jericho zien, maar voor Jeruzalem was het te stoffig.

In het stadje Madaba.

Vredelievende graffiti :)

Een oude mozaïekkaart, in de vloer van een kerk in Madaba.

Er zijn ook mannelijke varianten te koop!

Een kloof die de Grand Canyon van Jordanië werd genoemd. Geweldig landschap! Wat daadwerkelijk best iets weg heeft van de echte Grand Canyon.

Overal had je zo aanspraak van mensen, die wilden vaak samen op de foto. Vind ik alleen maar leuk :)

Mama!

Dam in de kloof.

Shisha’s! Die zag je overal, er mocht ook overal binnen gerookt worden.

Andere smaken chips, dat probeer ik altijd graag!

Chili Lemon was heeel lekker!

De weg vervolgde naar het kasteel van Ash Shubak, wat er mooi bijligt bovenop een berg.

Deze jongen had zijn autootje heel grappig beschilderd, met kamelen enzo. Helaas heb ik daar geen foto van. Rijden deed ‘ie vast niet meer, binnenin lag een matras en verder niets.

Een bedoeinen man, een volk wat in de woestijn leeft. Hij was erg bekend, al weet ik niet meer waarom, er hingen heel veel foto’s van hem met andere beroemheden die zijn grot hadden bezocht.

Schattige kindjes!

Na de zonsondergang bezochten we nog Little Petra. Wat helemaal niet zo klein was. Een stad uitgekapt uit de rotswanden. Het was er best rustig en dat gaf het een heel fijne sfeer. Het was op sommige plekken muisstil, ik heb echt lopen genieten!

‘s Avonds kwamen we aan in ons hotel in Petra, zowel de naam van de ‘gewone’ stad, als de stad die een historisch wereldwonder is. Het uitzicht over de gewone stad was ook al heel mooi.

Toen was het echte Petra aan de beurt! Één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Om er te komen moet je door een kloof van zo’n vier kilometer. Dan loop je er ineens pal tegenaan, the main part!

Een schitterend gebouw uit een rotswand gekapt. Dit was hoogstwaarschijnlijk een koningsgraf. Het bekendste deel van Petra ook, maar het is nog veel groter dan enkel dit deel! Ik was overweldigd door hoe groot het is.

Hey there :)

Het enige uitgekapte amfitheater ter wereld.

Toen was er de mogelijkheid om een lange wandeling te gaan maken. 850 treden richting een deel van Petra wat nu ‘Het Klooster’ wordt genoemd, het was waarschijnlijk een koningstempel.

Diepe kloven en afgesleten trappen.

Zwoegend door de hitte was dit plaatje een fantastische beloning. Het Klooster, nog groter dan ‘the main part’ in het begin van Petra.

Ehh.. trap, wat doe je nou..?!

De uitzichten werden alleen maar mooier, vooral toen het Klooster er ook nog eens bij kwam, wauw!

Another Grand Canyon! Wederom wel heel erg mooi.

Ik wil een balkon en dat vol hangen met zulke lantaarns. Ik heb een beetje spijt dat ik er geen heb meegenomen, dat was een leuk souvenir geweest.

De ingang van de Wadi Rum woestijn.

In die woestijn gingen we overnachten in een tentenkamp. Het was iets minder primitief dan ik had verwacht, dat scheelt! De nacht die ik er heb gehad.. nee, daar scheelde niks aan, arhum..

Dit was vanaf een bankje buiten, hier heb ik het merendeel van de nacht ook doorgebracht. Het was wel heel gaaf wanneer er iets van verkeer reed over de weg langs het kamp. Die hele rotswand werd verlicht en er kwamen allerlei vage schaduwen overheen.

Voor die nacht gingen we nog genoeg leuks doen! Zoals een lange tocht achterop een pick-up.

De verschillende landschappen van de Wadi Rum woestijn vond ik geweldig, ik heb aan één stuk door zitten glimlachen. Er waren delen met veel rotsen, stukken zandwoestijn, stukken met een hardere grond en verder niets. Heerlijk al die desolate gebieden.

Bedoeinen met smartphones die lekkere thee zetten, haha!

Natuurlijk gevormde ark! Yay!

Op een natuurlijke ark, nog meer yay!

De zonsondergang in woestijn, mooooi!

De avond en het begin van de nacht waren heel gezellig! Kampvuur, shisha’s, wodka en leuke mensen. Ik was blij toen ik een tikkeltje tipsy richting mijn tent ging, ik ging vast heerlijk slapen!

Nee. Een halve meter naast mijn hoofd lag iemand te snurken. Na een uurtje kon ik er niet meer tegen en ging ik buiten op een bankje liggen. Helaas werd hier mijn rust verpest door de muggen. Ik moest naar de wc en kreeg ook dorst, toen deed mijn zaklamp het niet meer. Struikelend vond ik de wc en voelend aan de lappen van de tenten vond ik nummer tien, onze tent. Ik greep een minuut in de lucht om het peertje te vinden. Ik draaide. Nothing. Ik raakte gefrustreerd en *pats* daar ging het glas van het peertje over mij heen en over de grond. Na even twijfelen maakte ik een sprongetje richting mijn bedje. Ik vond mijn handtas met water, sigaretten (dus ook vuur, dus ook licht!) en mijn camera.
Ik ging weer buiten op het bankje liggen. In de verte hoorde ik wilde honden tekeer gaan en een ander dier piepen. Er verschenen steeds meer sterren, maar er was nog een piepklein beetje licht op het kamp door het kampvuur, wat nog niet helemaal uit was. Ik besloot een stukje van het kamp te lopen, daar zag ik een beetje nevel in de hemel van een melkwegarm. Ahh, amazing! Dat en een mooie zonsopkomst wat uurtjes later maakten geen nachtrust weer goed.

Sunrise!

Het kamp de volgende ochtend..

Mama ging doodsbang de kameel op! Ik was ondertussen heel blij dat ik geen kater had en niet eens kapot moe was.

Hobbelen door de woestijn, nog best hoog die kamelen.

De woestijn was prachtig en het tentenkamp een hele ervaring. In een luxe by Hilton hotel bijkomen was weer een heerlijke afwisseling. Hier zaten we in Aqaba, bij de Rode zee.

En wat heeft die een kleur zeg! Schitterend blauw!

Echt.. schitterend! We gingen met een boot een eind van de kust. We hebben Egypte, Israël en Saudi-Arabië zien liggen. Maar nog veel leuker was de onderwaterwereld daar! Ik heb er gesnorkeld tussen het koraal en kan nauwelijks beschrijven hoe mooi en leuk ik het vond. Zeker iets wat ik veel vaker wil gaan doen!

De dag erna ging de reis terug richting het noorden, we kwamen langs de Dode Zee. Daar moest ook worden gezwommen, maar dan moet je je aan een aantal zaken houden.

Haha, wat was het een grappig gevoel. Je hoefde totaal geen moeite te doen om te blijven drijven. Mijn benen recht naar onder houden waar ik niet kon staan ging voor geen meter. Toen ik er net inliep voelde ik ook elk wondje op mijn benen, auw!

Laat in de avond kwamen we weer in Amman, we gingen met de hele groep eten bij een fijn restaurant. Erg gezellig en ook het eten was geweldig! Tijdens de reis was het nogal eentonig (kip en rijst, op een niet per se lekkere manier).

De dag, of eigenlijk nacht, erna stonden we vroeg op om weer richting het vliegveld te gaan. Het voelde bizar, weer diezelfde route als een week geleden, wat voelde als een maand geleden. Ongelofelijk hoeveel je kunt zien in zo’n korte tijd! Ik vond het geweldig en ben zo blij dat ik deze reis heb meegemaakt. Mijn moeder en ik zijn allebei heel erg onder indruk van Jordanië, het is zo’n prachtig land!

Liefs, Maud

61 Reacties op Reisverslag Jordanië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.