Nail art: Caviar Manicure

Een tijdje terug kondigde Ciaté iets heel nieuws aan, de ‘Caviar manicure’. Nagels versiert met talloze kleine bolletjes, die een beetje op kaviaar lijken. Toen ik de persbeelden van Ciaté zelf zag was ik gelijk verliefd, ik vind het geweldig uitzien. Ik had al snel in mijn hoofd dat ik alle drie de setjes van Ciaté moest bemachtigen (die trouwens rond mei in Nederland verkrijgbaar zullen zijn). Toen ik gisteren toevallig op Youtube een review video erover zag staan moest ik die uiteraard even bekijken. En toen bedacht ik me dat ik eigenlijk al alles in huis heb voor zo’n caviar manicure!

Dit zijn de beelden van de Caviar Manicure van Ciaté zelf. Ze zien er betoverend uit. Ik vond het uniek, innovatief, geniaal! Tot ik zag hoe het aanbrengen er aan toe ging in deze video (ook van Ciaté zelf). Toen bedacht ik me dat ik dit direct al kon gaan proberen met mijn eigenlijk nail-art spulletjes (en ruim €60 kan besparen, yay!). Tja.. ik weet niet wat ik had verwacht, bolletjes als glitters? Die je gewoon met het kwastje erop smeert? Zo handig zou dat ook niet zijn geweest.

Je moet gewoon de bolletjes over je nagels gieten. In de Ciaté setjes zit nog een handig bakje, een trechter om de gevallen bolletjes mee terug in het flesje te doen, een basis lakje volgens mij nog. Leuk, zeker! Maar niet heel erg onmisbaar.

Zulke mini bolletjes heb ik al, een heel wiel vol allerlei kleurtjes zelfs, gekocht op Ebay voor een paar dollar (‘mini/tiny nail art beads wheel’). Ze vanuit dat wiel op mijn nagels mikken leek me niet handig, daarvoor pakte ik een oud theelepeltje. Omdat ik ook de multi-color variant wou namaken mixte ik alle kleuren uit het wiel alvast in een apart potje. Verder pakte ik nog een plastic bakje om de bolletjes in op te vangen en wat basis lakjes en een topcoat.

Je moet dus één nagel lakken (niet gelijk alle) en er vervolgens de bolletjes overheen gooien. Dat ging prima met een theelepel en mijn mini beads. Je drukt ze voorzichtig aan, en tada! Daar zitten ze al! Om de manicure wat langer te laten leven kun je het beste een topcoat langs de nagelranden doen. Niet over de hele nagel, dat verpest het leuke effect van de bolletjes! Volgens Ciaté blijft hun Caviar Manicure zo’n twee dagen mooi zitten. Dat is niet heel lang, maar goed, dat had ik ook niet verwacht. Uiteindelijk is het geen heel erg praktische manicure. Veel geschikter voor een weekend vol feestjes, in plaats van tijdens een drukke werkweek.

Als eerst wou ik de echte kaviaar-look maken, zwarte bolletjes op een zwarte ondergrond. Die van Ciaté heeft er nog een paar blauwe en paarse bolletjes tussen, bij mij kwamen er random nog wat groene en roze op mijn nagels. De groene vind ik er niet verkeerd bij staan trouwens. En het geheel vind ik ook best geslaagd! Wel jammer dat er wat veel open plekjes tussen zitten, die had ik nog met een drupje topcoat en wat meer bolletjes kunnen opvullen. Maar ik wou nog graag gebruik maken van het daglicht voor de volgende twee creaties!

Een parel-achtige variant. Ik had geluk dat er in het wieletje zelfs doorzichtige beads zaten! Het effect over een witte basis vind ik heel mooi. Zoals ik al zei, alsof er parels op mijn nagels zitten! Het opvullen lukte me bij deze tweede poging ook al een stuk beter, al hangen er ook wat verdwaalde parels of kaviaar onder mijn pinknagel. Als die je gelijk opvallen kun je ze nog makkelijk terug op je nagel duwen.

En als laatst nog de multi-color combinatie, over een roze basis. Ook deze vind ik best geslaagd! Van een afstandje ziet het er nog bonter en kleurrijker uit. Snoeperig, feestelijk, een beetje kermis-achtig en kinderlijk, maar wel erg leuk vind ik.

Ik vind het idee van Ciaté helemaal geweldig en ik ben ze dankbaar voor de inspiratie. Maar ik ga die setjes toch niet meer kopen.. Ik denk niet dat het effect heel veel mooier zal zijn en zo bespaar ik heel wat geld. De Ciaté setjes kosten in de VS $25 per stuk en in de UK £18, ik gok dat ze hier iets meer dan €20 zullen gaan kosten. Een wieletje met mini beads in 12 kleuren kost op Ebay ongeveer $1,50.. Dat verschil is enorm. Anyway, ik ben blij dat ik eens op tijd heb ontdekt dat ik dit écht niet nodig heb, en dat ik nu een mooie manicure op heb!

Wat vind jij van caviar manicures? Iets voor jou?

Liefs, Maud

83 Reacties op Nail art: Caviar Manicure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.