Maybelline Backstage favorites

Maybelline is de officiële make-up artist voor de New York Fashion Week, daar zijn deze drie backstage favorites uit naar voren gekomen. De Dream Wonder Nude foundation, Brow Satin wenkbrauwpotlood en de Lash Sensational mascara. Zelf had ik nog met geen van deze drie ervaring, hopelijk worden het voor mij ook favorieten!

Dream Wonder Nude foundation

De Dream Wonder Nude foundation vind ik best apart! Op de eerste plaatst heeft het flesje al een aparte vorm, ik vind het erg mooi. Leuk ook die rozige ombre vanuit de dop. Toen ik hem voor het eerst opende schrok ik een beetje door de substantie, het is bijna zo dun als water! Toen ik hem voor het eerst op deed vond ik hem nog aparter, ik keek op het flesje en toen viel het me op: ‘fluide poudré’ Ik ben slecht in Frans, maar ik begreep wat daar staat: vloeibaar poeder! Ik snap niet hoe ze in het Engels op fluid-touch zijn gekomen, dat vertalen mijn gedachtes niet naar vloeibaar poeder, maar dat is het wel!

De Dream Nude foundation is in zes tinten verkrijgbaar, zelf heb ik 10 Ivory en 21 Nude. De flesjes bevatten 20ml product, dat klinkt als vrij weinig, de meeste foundation bevatten 30ml product. Het zou wel door de erg dunne substantie kunnen komen, die wellicht lichter is dan dikkere foundations. Dan zou je alsnog even lang ermee uitkomen.

De ‘applicator’ is ook al apart! In eerste instantie wreef ik ermee over mijn gezicht, wat door een scherp randje pijn deed. Juist, dat was niet de bedoeling! Op de achterkant staat aangegeven dat je de foundation eerst goed moet schudden en vervolgens de applicator gebruikt om een drupje op je vingertop te doen. Dat vind ik een beetje onhandig, dan ik heb of liever een pompje of een applicator waarmee ik het rechtstreeks op mijn gezicht kan aanbrengen.

De substantie is echt heel dun, ik moest mijn arm zelfs waterpas houden om de swatches niet te laten uitlopen. Zelfs vind ik overigens dunnere substanties vaak prettiger werken. Ik heb bij creamy foundations of concealers altijd het gevoel dat ik mezelf aan het dicht plamuren ben. Een dunner product voelt meestal lichter aan.

Zonder make-up.. wat voor mijn huid momenteel echt niet overbodig is!

Het resultaat van de foundation, ik vind het op het eerste gezicht prima uitzien. De foundation smeert prettig uit, dekt goed en blijft netjes op zijn plek gedurende de dag. Hij gaat wel iets anders uitzien na een tijdje, dat is het vloeibare poeder effect. Op de foto hierboven zie ik het een beetje tussen mijn neus en lippen en op mijn wangen. Het gaat poederig uitzien, wat op mijn huid alle droge plekjes extra accentueert. Helaas, voor mij is dit geen geschikte foundation, hij doet wat hij moet doen, maar dat werkt niet het beste voor mijn huid.

De Dream Nude Wonder foundation kost €14,49.

Brow Satin

De Brow Satin is een wenkbrauwpotlood en -poeder in één. Met het potlood kun je de vorm van je wenkbrauwen bijtekenen en met het sponsje aan de andere kant kun je het iets uitvagen, zodat het natuurlijker uitziet. Ik was heel benieuwd! Ik heb heel lang potloden gebruikt voor mijn wenkbrauwen, maar nu gebruik ik al jaren poeders. Wie weet gaat de combi van beide mij het beste bevallen!

Zelf heb ik de kleuren ‘dark blond’ en ‘medium brown’, daarnaast is er ook nog dark brown. Met zwart haar (of momenteel zwart en paarsig haar) heb ik meestal de donkerste kleur nodig en zelfs die zijn soms nog te bruin. Ik was wel erg nieuwsgierig over medium brown een beetje bij mij zou staan, de stickers vond ik allebei heel bruinig uitzien.

De Brow Satin heeft dus aan beide kanten een dop, aan één kant zit het draaibare potlood en aan de andere kant de smudger.

Toen ik de potloden zelf zag was ik iets geruster over de kleuren, een stuk minder bruinig dan de dopjes en stickers!

De swatches, op de linker foto had ik enkel een streep gezet met het potlood en rechts had ze met de andere kant uitgevaagd. De smudger geeft zelf ook nog kleur af, het ‘poeder’ deel is van het potlood. Ik vind ze zo al prima uitzien, na enkel het potlood is het effect wat hard en korrelig, na de smudger is het veel egaler.

Mijn bijna kale wenkbrauw, zo close up zie ik nog wat restjes make-up. Maar ach, kaal genoeg om iets aan te moeten doen! Hierboven had ik de kleur medium brown gebruikt. Mijn wenkbrauw ziet er gelijk een stuk beter uit. De kleur is egaler en de vorm iets beter zichtbaar.

Hierboven heb ik links (op de foto) de kleur medium brown gebruikt en rechts dark blond. Het verschil is klein zo, maar het is er wel. Eigenlijk vind ik de minder bruine dark blond beter staan zo, maar hij is het te licht voor mij. Nu ik een beetje paars in mijn haar heb, wat hier en daar een roodbruin effect heeft, kunnen donkerbruine wenkbrauwen gelukkig wel. Zolang ik mijn haar nog zo heb blijf ik deze dan ook gebruiken. Het werkt snel en makkelijk en het blijft prima zitten.

De Brow Satin kost €11,99.

Lash Sensational

De laatste van de drie backstage favorites, de Lash Sensational mascara. Volgens Maybelline zul je hiermee wimperharen ontdekken waarvan je niet wist dat je ze had! Klinkt veel belovend! Toen ik de vorm van het borsteltje zag, ook afgebeeld op de achterkant van de huls, werd ik wel alvast blij: stekeltjes! Mijn favoriete soort aplicator voor een mascara.

De vorm van de applicator is gebogen, aan één kant zijn de stekels wat langer dan aan de kant. Ik vind hem echt heel prettig werken!

Het resultaat vind ik ook meer dan goed genoeg. Ik heb gewoon niet zo’n lange wimpers, dus ik verwacht geen wonderen meer. De Lash Sensational verlengt ze goed, geeft wat meer krul en maakt mijn wimpers mooi zwart. Maar echt elk haartje? Nah, niet helemaal. Vooral bij mijn ooghoeken krijg ik alsnog niet alle haartjes te pakken. Dat vind ik niet zo erg, ik ben zelf altijd opzoek naar een mascara die mijn wimpers verlengt en krult, en dat doet ‘ie! Zonder snel af te brokkelen of af te geven, ik ben dik tevreden en hij staat dan ook al een weekje in mijn everyday bakje!

De Lash Sensational mascara kost €15,49

Het Brow Satin wenkbrauwpotlood en de Lash Sensational mascara blijf ik voorlopig zeker gebruiken. De afgelopen week gebruik ik ze zelfs dagelijks! Beide producten vind ik super fijn, ze zijn snel in gebruik en doen wat ze moeten doen. De foundation doet ook precies wat Maybelline belooft en daardoor is het absoluut een goed product, alleen werkt het helaas voor mij niet.

Liefs, Maud

9 Reacties op Maybelline Backstage favorites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.