Lady Gaga FAME – Parfum & Showergel

FAME van Lady Gaga, de geur die nog maar twee maanden op de markt is en nu al de op één na best verkochte parfum ter wereld. Indrukwekkend indeed. Dat moet natuurlijk een reden hebben, wat maakte het parfum zo populair? Daar was ik wel benieuwd naar! Sinds eind oktober heb ik het parfum en de douchegel in mijn bezit, ik kan jullie alvast verklappen dat ik het grote succes helemaal snap.

Zowel het parfum als de douchegel komen in een mooi doosje. Glanzend zwart, gouden tekst en details. Op beide staat de bijzonderheid al ‘black fluid’. Het is van de parfum alom bekend dat deze een zwarte vloeistof heeft, de douchegel is ook zwart. ‘Zo zwart als de ziel van de roem’ is de gedachte hierachter.

Als eerst de geur en als eerst wat ik zie: een prachtige en aparte flacon. Hij is niet eens heel gek qua vorm, maar het is toch echt een eyecatcher tussen de rest van mijn parfums. De flacon zelf is doorzichtig en daarop zit een goudkleurige dop in de vorm van een klauw, deze is geïnspireerd op de tekst ‘put your paws up’. De dop van de 100ml versie, die ik heb, is van metaal en voelt erg zwaar. De kleinere flacons hebben een plastic dop. Dit is de eerste geur met een zwarte vloeistof, deze wordt transparant zodra hij met lucht in aanraking komt.

Het draait uiteindelijk allemaal om de geur. Die is opvallend normaal voor iets wat Gaga maakte. De techniek erachter is wel weer uniek. De opbouw van een parfum bestaat uit verschillende geurnoten. De meeste parfums hebben een ‘piramide opbouw’, topnoten, hartnoten en basisnoten. Deze heeft een push-pull opbouw, noten die elkaar zouden stimuleren en tegelijk naar voren komen. Eigenlijk merk ik hier niets van, leuk, I guess.

FAME eau de parfum bevat noten van belladonna, honing, saffraan, abrikozen, orchidee en jasmijn. De geur opent zoet en bloemig, de geur is in het begin vrij sterk, maar toch absoluut niet te zoet of te bloemig. Die intensiteit neemt al na een paar seconden af. De geur wordt veel zachter en blijft subtiel zoet ruiken. Zelf ruik ik hem niet meer na een paar uur, nu weet ik dat dat normaal is, maar ik ruik hem dan ook niet meer op bijvoorbeeld mijn hand die ik recht onder mijn neus kan houden. Ik heb het idee dat de geur vrij snel vervliegt. Dat vind ik wel jammer, ik spuit nooit gedurende de dag parfum bij en neem het nooit mee. Als een geur een hele dag blijft hangen vind ik dat wel zo prettig.

De douchegel zit in een lange, vierkante fles. Het product zorgt niet voor de kleur van de fles, ze zijn allebei zwart. De fles heeft een goudkleurige draaidop, eronder zit een gapend gat. Dat vind ik niet per se onhandig maar het maakt hem in gebruik minder zuinig. Ik giet zo mijn handpalm of douchepuf vol, terwijl een kleinere hoeveelheid ook genoeg is. Het is wel echt de beauty in mijn douche op het moment. Ik vind de fles erg mooi!


Waaah, pikzwart!

Eigenlijk vind ik zwarte douchegel nog gekker dan zwart parfum. Ik ben gewend aan doorzichtig, wit, creme-kleurig en lichtroze. Sommige Lush douchegels vind ik al apart qua kleur, deze pakzwarte slaat echt alles. Zodra hij begint te schuimen wordt hij lichter en uiteindelijk is het normaal, wit schuim.

De geur komt erg overeen met die van het parfum. Ik vind de douchegel iets intenser ruiken, op een goede manier. Hij ruikt warmer en een tikkeltje zoeter. Volgens mij ruik ik de geur van honing hierin iets beter dan in het parfum. Het is in elk geval een favoriet aan het worden. Damn, wat vind ik deze heerlijk ruiken! De geur blijft nog even op mijn huid handen, geen uren helaas, maar dat verwacht ik niet van een douchegel.

Beide producten heb ik deze maand heel vaak in mijn handen gehad. I love ’em! Voor mij maakt de flacon het parfum speciaal en maakt de zwarte kleur de douchegel speciaal. Waarschijnlijk doordat ik de douchegel ook zwart op handen heb en het parfum alleen zwart is in de flacon.

Lady Gaga FAME is verkrijgbaar bij parfumerieën. De eau de parfum van 30ml kost €27, 50ml kost €36 en 100ml variant met metalen dop kost €63.

Liefs, Maud

35 Reacties op Lady Gaga FAME – Parfum & Showergel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.