How To: Sugar Skull nail art

Sugar skulls komen van oorsprong uit Mexico, voor de Dias de los Muertos (day of the dead) worden suiker schedels prachtig versiert. Het namaken van zo’n sugar skull op je eigen gezicht is volgens mij meer Amerikaans. Zelf heb ik dit ook al gedaan, al was het niet al te geslaagd, misschien laat ik het nog wel zien! Voor vandaag zijn het sugar skulls op mijn nagels. Veel minder opvallend, maar wel leuk om hier te dragen met Halloween!

Deze nail-art is niet heel moeilijk, maar een paar tools zijn er wel voor nodig. Een nail-art kwastje of striper en een paar dotting tools (kopspelden zijn ook ideaal!) heb je nodig. Een wit lakje voor de basis en een zwarte voor de schedel-details, de rest van de kleuren kun je naar eigen smaak kiezen. Ik ging voor roze, groen en blauw.

Op een witte basis begin je bij de onderste vormen van de schedel. Maak langs de zijkanten zwarte strepen, over ongeveer 1/3e van de nagel. Zet vanuit de bovenste uiteinden korte, schuine streepjes. Zorg ervoor dat eronder genoeg ruimte is voor de mond, en erboven genoeg ruimte voor de ogen en neus.

De neus (of het ontbreken ervan) is heel simpel, zet in het midden van de nagel, tussen de schuine streepjes, twee rondjes. Maak erboven een spits driehoekje, zo lijkt het een hartje ondersteboven. Hieronder maak je de mond, begin met een achtergrond kleur. Mijn schedeltje lacht een beetje, dat vond ik best leuk.

Rond de ogen worden sugar skulls vaak versiert met bloemblaadjes. Ook die zijn simpel als je een fijne dotting tool hebt. Zet met vijf stippen een rondje, zodat je een bloem figuurtje hebt, aan beide kanten boven de neus natuurlijk. Een zwart stipje erin en ze zijn klaar. Op het voorhoofd worden ze meestal ook versiert. Hier maakte ik een spinnenweb. Vanuit het midden van de bovenste rand van de nagel trok ik vijf strepen.

Met klein streepjes de lijntjes verbinden en je hebt een spinnenweb. Ik gaf de sugar skull nog groene wangen en blauwe en groene siersels bij het spinnebweb. Als allerlaatst maak ik de tandjes op de mond, dan heeft de ondergrond lang genoeg kunnen drogen. En je sugar skull is af!

Ik vind dit een erg leuk nail-art ontwerp. Ik heb er ook gezien met op elke nagel een sugar skull, maar dat was me even te veel werk. Al lijkt me dat ook leuk om met Halloween te maken, op elke nagel een sugar skull, eventueel met allemaal met verschillende kleuren.

Wat vind jij van deze nail-art?

Liefs, Maud

29 Reacties op How To: Sugar Skull nail art

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.