How to: Cut-crease make-up

De cut-crease is een make-up look die eigenlijk vrij standaard in elkaar zit, alleen is de lijn tussen de kleur in de crease en die op het bewegend ooglid strak. Totaal niet geblend. Gebruik kleuren die in groot contrast staan met elkaar en je hebt een edgy en opvallende look. Normaal gesproken kan het me niet perfect genoeg geblend zijn, maar zo’n strakke lijn maken is ook niet makkelijk. Vandaag laat ik zien hoe ik een cut-crease maak.

Ik begin met een oogschaduwbasis, hiervoor gebruik ik zelf altijd Urban Decay Primer Potion. NYX Jumbo Eye Pencil in Milk breng ik aan over het bewegend ooglid, ik vaag het een beetje uit met mijn vingertop. Erna doe ik hier translucent powder over met een blending brush. Zo is de fall-out van de donkere oogschaduw die erboven komt straks makkelijk weg te vegen.

Met een smalle angled brush zet ik de lijn voor de cut-crease. Je zou hiervoor ook een oogpotlood of eyeliner voor gebruiken. Zelf hou ik het echter liever bij de oogschaduw die ik ga gebruiken. Ik begin bij mijn buitenste ooghoek en maak een gebogen wing omhoog, tot aan mijn crease. Vanuit daar trek ik de lijn door langs de rand van mijn crease, ik stop vlak voor ik boven de binnenste ooghoek zit.

Met een gewone, zachte oogschaduwkwast breid ik de zwarte oogschaduw in de crease verder uit naar boven. Met deze kwast blend ik de buitenste randen uit. De zwarte oogschaduw breng ik ook aan onder mijn oog en verbind ik met de crease bij de buitenste ooghoek. Zie je de zwarte fall-out op het witte deel? Dankzij de translucent powder is dat snel weggeveegd met een schone fan brush of blush brush.

Erna breng ik de oogschaduw aan op het bewegend ooglid. Ik ging dit keer voor één kleur, een lichte peachy tint. Daarna maak ik de zwarte rand weer iets strakker. Afmaken met eyeliner boven mijn oog, oogpotlood op de waterlijn en mascara (en nepwimpers). Done!

Eerlijk is eerlijk, ik vind dit zelf niet de strakste cut-crease die ik ooit heb gemaakt. Het blijft tricky. Ik vind het wel altijd een gave look om te maken. Voor een nog strakkere lijn wil ik het binnenkort eens proberen met vloeibare eyeliner. Een oogpotlood vind ik hiervoor zelf niet fijn werken, maar misschien ligt dat aan de oogpotloden waarmee ik het heb geprobeerd. De oogschaduw die ik voor deze look gebruikte komt uit het Sleek Oh So Special palette.

Maak jij wel eens looks met een cut-crease? Hoe pak jij het aan?

Liefs, Maud

37 Reacties op How to: Cut-crease make-up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.