How to: Black Feathers look

Begin deze maand kwam deze look voorbij in een EOTD. Een look met opvallende, veertjes-achtige eyeliner. Zelf vond ik het gaaf en ook jullie reageerden enthousiast, yay! Vele wilden er graag een tutorial van zien, dus bij deze!

Voor deze look heb ik beide keren niet gek veel make-up producten gebruikt. Het scheelt dat alle oogschaduws die ik nodig had in het Too Faced Matte Eye palette zitten. Je kunt natuurlijk variëren met de kleuren, maar een zwarte oogschaduw heb je wel nodig om de eyeliner in de oogschaduw te laten overlopen. Ik gebruikte voor de rest van de look de natuurlijke kleuren van de bovenste rij. Verder alleen een oogschaduwbasis, eyeliner en mascara!

Ik begin altijd met een oogschaduwbasis, zeker voor zulke heftige looks is dat aan te raden! Ik gebruikte Urban Decay Primer Potion in Eden, speciaal voor matte oogschaduws. Erna bracht ik de lichtbeige kleur Tufted Suede over de binnenste helft van mijn ooglid aan.

Op de buitenste helft van het ooglid een tintje donkerder (Chinchilla) en donkerbruin in de crease (Coffee Bean). Eigenlijk is het begin van deze look een hele basic, draagbare look. Maar dan komt de eyeliner!

Ik begin met twee strepen waarvan één de bovenste en één de onderste wordt. De wing/streep bij mijn buitenste ooghoek maak ik een stuk langer dan ik normaal zou doen. De bovenste zet ik net onder het uiteinde van mijn wenkbrauw. Vanaf die punten begin ik om en om meerdere strepen te trekken, steeds dichter naar elkaar.

De middelste strepen maak ik net iets langer dan de bovenste en onderste, dat geeft een soort vleugel-veertjes effect. Dan het lastigste deel van de look: de eyeliner in de oogschaduw blenden! Pak je zwartste oogschaduw en begin met een blending kwast langs de rand van de eyeliner te gaan.

Met een preciezer pencil kwastje vaagde ik de rand zo ver mogelijk uit. Er lijkt misschien geen beginnen aan, maar na een hele tijd blenden wordt de rand steeds minder zichtbaar. Zelf blijf ik het zien als ik in mijn vergrotende make-up spiegel kijk met mijn neus er tegenaan gedrukt. Even overheen zetten, andere mensen zien daar niets van! De zwarte oogschaduw breng ik ook nog langs mijn wimperranden aan, om de look extra smokey te maken. Mascara en done!

Deze look lijkt misschien lastig, maar dat valt echt reuze mee! Als je tijdens het blenden wat doorzettingsvermogen hebt lukt het zeker. Dat kost wat moeite en zorgt ervoor dat de look maken lang duurt. Ik wil deze sowieso nog eens proberen met andere kleuren oogschaduw. Andere vormen van de feather eyeliner trouwens ook!

Liefs, Maud

50 Reacties op How to: Black Feathers look

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.