Hair // B(l)ack to purple met Schwarzkopf

Ik heb lang, lang geleden allerlei aparte haarkleuren gehad. Iets wat ik regelmatig heb gemist, maar van zwart haar naar een andere kleur gaan is helaas lastig. Vooral als je iets fels in gedachte had. Een poosje geleden vroeg mijn vriend me wanneer ik mijn haar weer eens rood ging verven. Toen bedacht ik me dat een iets donkerdere, aparte kleur wel zou moeten lukken. Rood staat nog op de to do list, eerst paars proberen!

Onder het mom van “niet iemand anders betalen om iets te laten doen wat je ook zelf, soort van, kunt doen” ging ik bij de DM haarverf halen. Deze pakjes van Schwarzkopf waren me al vaker opgevallen. Op de voorkant staat een model wiens haar van donker naar een fel kleurtje wordt omgetoverd, het is dus speciaal voor donker haar. Helaas is het ‘before’ haar van het model niet pikzwart, want dat was mijn haar wel. Zelf heb ik geen before foto gemaakt, want zwart is zwart.

Ik besloot wel een paar delen van te voren te bleken, ik heb het 45 minuten laten zitten en mijn haar was nauwelijks lichter geworden. Top. Ik had niet meer veel geduld over en ging met de verf aan de slag. Ook hiervan heb ik geen foto’s, want het was een kliederfeest waar ik mijn camera liever niet bij betrok. De verf was roze en dat zag je overal heel goed op. Kwam niet door een te vloeibare substantie trouwens, de verf was prima, ik ben gewoon een beetje klunzig.

De kleur 860 Ultraviolett is een permanente verf, dat is ook precies wat ik wil, het hoeft er niet vanzelf uit te gaan. Het resultaat valt me echter wel een beetje tegen.

In schaduw zie je een wazige, paarse gloed, die soms ook een beetje bruin lijkt.

Ik had ook wat uitgroei, blonde uitgroei. Die werd haast meer donker roze dan paars! Vooral lekker fel in het zonlicht, helaas wel een enorm verschil met de rest.

In tegenlicht zie je het ook een beetje, al lijkt het zo ook weer meer roodbruin.

Onderin zijn een paar stroken heel subtiel paarsig, maar het is totaal niet de paars waar ik op had gehoopt. Het is een stuk roder dan de kleur op de verpakking. Ik ben bang dat als ik een écht fel kleurtje wil, ik meer zal moeten bleken. Meerdere keren ook, met rustperiodes zodat mijn haar niet compleet kapot gaat. Ik vind het wel jammer, dat van donker naar een fel kleurtje idee op de verpakking heeft voor mijn haar niet gewerkt. Het is wel tientallen keren zwart geverfd in de afgelopen vier jaar en gezien het bleken weinig verschil maakte had ik van de verf niet veel meer verwacht. Momenteel twijfel ik, zal ik over een tijdje proberen het een paar keer te bleken, verspreid over een maandje ofzo. Of zal ik lekker makkelijk doen en er weer een pakje zwart over gooien? Of paars blijven verven in de hoop dat het paarser wordt? Daar moet ik nog even goed over denken.

De haarverf van Schwarzkopf kost bij de DM net geen €5, ik ga ervan uit dat het in Nederland duurder is.

Liefs, Maud

28 Reacties op Hair // B(l)ack to purple met Schwarzkopf

 • Anneloes schreef:

  Jammer dat het resultaat toch niet zo geworden is als je had gewild. Op de foto in het tegenlicht ziet de kleur er wel prachtig uit, maar als je daar de rest van de dag niets van ziet is het alsnog een beetje zonde.

 • Feline schreef:

  Je zou eens kunnen kijken naar colour b4 of delor SOS hair colour remover je krijgt san een lichter resultaat zonder bleek het ruikt wel vies en daarna moet je het wel verven omdat het oude haarverf verwijderd en het daaronder niet perse egaal is maar het werkt goed en er zijn veel filmpjes van op YouTube.

  • Maud schreef:

   Bedankt voor de tip Feline! Ik ga gelijk eens wat video’s ervan zoeken. Ontkleuren zonder bleek klinkt goed! Al zal mijn haar zeker alles behalve egaal eruit komen, ik heb ook heel vaak alleen de uitgroei geverfd.

 • Saskia schreef:

  Hi!ik ben van felrood weer terug naar blond gegaan zonder te bleken met idd een Color remover maar dan die van de kruidvat. Elke twee weken of week,waar jij je prettig bij voelt,dat middel in je haar en vervolgens gewoon een andere kleuring er over heen.Perfect!

  • Maud schreef:

   Van rood naar blond?! Dat klinkt erg indrukwekkend! Rood is meestal zo’n rot kleur om er helemaal uit te krijgen als je terug gaat naar een lichtere kleur. Ik denk dat ik snel eens langs Kruidvat ga :)

 • Shaz schreef:

  Ja het is best vervelend om van donker naar licht te gaan. Ik heb van nature zwart haar, maar ik zie het niet zitten om te bleken. Soms verf ik mijn haar in een wat lichtere kleur bruin en bij bepaalde lichtvallen zie je het goed.

 • Beautyjuf schreef:

  Wat een prachtige tint! Tof dat je uitgroei zo fel is. Dat geeft een speels effect aan het geheel. Het is al enige tijd geleden dat ik mijn haren heb geverfd. Voorheen had ik het zwart, paars, bruin (zowel licht als donker), tegen het blonde aan…Oh, alle kleuren van de regenboog heb ik gehad.

 • Sjess schreef:

  Ik heb ook lange tijd zwart haar gehad, en omdat zwart altijd snel vervaagde verfde ik mijn gehele haar telkens opnieuw zwart. En tja, dan wil je een keer wat anders en dat gaat dan niet zomaar :’)… Ik heb het toen heel rigoureus bij de kapper terug naar mijn eigen haarkleur laten verven. Het heeft me €300 (!) en 8 (!!) uur bij de kapper gekost, maar toen had ik wel mijn eigen donkerblonde kleur weer terug. Ze hebben het 2x ontkleurd en daarna geverfd, en het was wel grappig dat na de eerste keer ontkleuren de bovenkant praktisch platinablond was en de onderkant nog heel donkerbruin :’). Gelukkig heb ik erg dik & sterk haar, want heb er geen last van gehad dat het 2x ontkleurd was :).

  • Maud schreef:

   Ohh, zoiets heb ik ook ooit gehad! Na zwart haar twee keer te bleken inderdaad. Een soort ombre voordat het hip was :’) Helaas was mijn haar toen wel hartstikke kapot en heb ik er nu niet zoveel geld voor over, ik bent veel te gierig wat zulke dingen betreft.

 • Elise schreef:

  Probeer goldwell topchic verf, met 40 vol (12 procent waterstofperoxide uit mn hoofd…)als mengspul. Dit zal je haar lichter maken zonder het apart te moeten bleken. Kan je online bestellen en een tube verf plus developer/mengspul kost ongeveer 25 euro.

 • Evelien schreef:

  Jammer dat het niet is geworden zoals gehoopt! Ik vind de kleur alsnog wel heel mooi. Ik heb laatst Aubergine in m’n haar gegooid, en dat was na een paar dagen al verdwenen. Het is nu gewoon donkerbruin met een rode gloed!

 • Judith schreef:

  Paars blijven verven! Er zit echt een mooie gloed over je haar! Ik ben zelf ook bezig om zwart uit te laten groeien (henna). Gaat toch sneller dan verwacht hoor, ik gooi er telkens bruine henna overheen (‘t zwarte blijft zwart, maar in m’n uitgroei zitten al wat grijze haartjes :-)

 • Roxanne schreef:

  Balen dat de verf niet zo uitgevallen is als je had gehoopt. De kleur is mooi, maar heeft helaas op je zwarte haar niet echt gepakt. Toen ik mijn zwarte haar lichter wilde verven heb ik ook een hele struggle gehad. Eerst wilde ik het laten uitgroeien maar ja, geduld is een schone zaak. Uiteindelijk heb ik er een keer paars en een keer rood overheen gegooid. De uitgroei kleurde toen mooi zoals het pakje en het zwarte werd een stuk lichter. Het leek bijna wel ombre haar haha! Alleen had ik toen een heel stuk meer uitgroei

 • Floortje schreef:

  Jammer dat het iets anders uitgepakt is, maar de plaatjes op die doosjes kan je volgens mij nooit 100% vertrouwen. Wel is het nu een erg gave kleur, de rode gloed is echt prachtig!

 • Sanne schreef:

  Ik had hetzelfde als jou! Ik heb heeeel donkerbruin/ net geen zwart haar (ook geverfd). Wilde er ook zon tint over heen doen. Bij mij zie je het ook alleen boven op. Voor de rest is er niks te zien helaas! Mijn nichtje (kapster) zei ook dat ik mn haar eerst moet ontkleuren. maar dat durf ik nog niet zo goed aan :(

 • Fay schreef:

  Je zou misschien ook een color remover kunnen gebruiken ipv bleken… dit haalt gewoon de verf uit je haar en je blonde haar kan je een stuk gemakkelijker fel verven! Volgens mij kan je dit gewoon bij de kruidvat kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.