Gewoon weer zondag // oktober & november ’14

De afgelopen paar weken zijn voorbij gevlogen. Niet per se omdat het allemaal zo leuk was. Al had ik drie weken geleden een super toffe week met twee pretparkbezoeken! De week erna werd Kenny weer geopereerd. Eigenlijk zouden ze een aantal pinnen in zijn been verwisselen, maar hij werd wakker met een flinke externe fixateur op zijn bovenbeen.

Gezien The Little Rascals, die film vond ik fantastisch als kind, maar ik herinnerde me de film nauwelijks. Mja, wel grappig, maar als kind was ‘ie echt veel leuker. En zoals altijd keek ik op 31 oktober The Nightmare Before Christmas.

Geleerd Een aantal trucjes voor portrettekenen of schilderen, het lijkt me zo gaaf om daar heel goed in te zijn.

Gehoord De lieflijke muziekjes in de Efteling en de creepy muziek in Walibi!

Gedaan Ik ging 2-3 weken geleden op woensdag naar de Efteling met Kenny en een stel vrienden en donderdag erna met vriendinnetje Ingrid naar Walibi in België. Vrijdag heb ik Halloween ‘gevierd’ met koekjes en een film. De dagen eromheen was het werken, een hele middag doen over die zombie look en een beetje schilderen.

Gegeten Slecht pretpark voer. Overpriced hamburgers en stukken pizza waar nauwelijks iets opzit. En natuurlijk suikerspinnen, zuurstokken en popcorn.

Gedronken Frisdrank en milkshakes, want tja, pretparken..

Gedacht Over de komende periode, die nu soort van begonnen is. Zowel in positieve als negatieve zin, de zorg voor Kenny zal zwaar worden en de onzekerheid is ook slopend. Maar er gaan ook weer andere tijden komen, het is alleen afwachten hoe lang het allemaal nog gaat duren.

Gelukkig Heb ik een toffe week gehad voor Kenny’s operatie. Genoeg om gelukkig mee te zijn :)

Gelachen Over het horror pretpark idee wat Ingrid en ik tien jaar geleden hadden, we zagen het helemaal voor ons en hadden de wildste ideeën. In Walibi hebben we flink herinneringen opgehaald. En veel gelachen over hoe simpel wij een pretpark laten bouwen en beheren voor ons zagen destijds. Yeah, never gonna happen :’)

Geërgerd Toen we op de terugweg van Walibi waren reed ik overal tegen wegwerkzaamheden aan (niet letterlijk) die niet of nauwelijks stonden aangekondigd en er waren geen omleidingen.. Handig dan. Sowieso, na een hele dag pretpark ben je moe en heb je pijn aan je voeten, dan wil je niet nog drie uur rijden over een afstand die anderhalf uur hoort te duren.

Gewenst Dat Kenny’s operatie goed zou gaan, dat was ook soort van zo. Op die onverwachte fixateur na.

Gekocht Van alles bij Primark en wat frutsels bij de Action.

Geklikt Ik kan niet veel noemenswaardigs bedenken eigenlijk. Misschien heb ik ook meer geklikt op de xbox controller dan op mijn toetsenbord de afgelopen weken. Minecraft is verslavend.

De laatste foto van de vorige ‘Gewoon weer zondag’ (een dikke anderhalve maand geleden..) was een foto van dit schilderij, toen hij bijna af was. En nu is ‘ie af! Ergens begin oktober heb ik ‘m tot ‘klaar’ verklaard en ik ben heel blij met hoe ‘ie geworden is.

Ik ben helemaal gek op deze geurkaars van Air Wick die ik bij de Action kocht. De geur wordt beschreven als bramen en geurend hout, ik vind het ruiken naar een Lush winkel! Love it!

De zon deed in oktober nog vaak goed z’n best. Heerlijk weer om buiten te gaan schilderen. M’n palette was wel heeeel kleurrijk, want ik ging proberen iets abstracts te schilderen.

Ja. Abstract dus. Daar koos ik voor omdat hierop een halve uitspatting van Kenny stond, die hij nooit meer ging afmaken. Dit is niet af, al weet ik nog niet wat er verder aan moet gebeuren. Het is tof om lekker lomp met verf in de rondte te smijten, maar ik houd het toch liever bij duidelijke vormen. Dan kan ik er tenminste aan zien of ik het wel of niet mooi vind, dit is zo’n raar grijs gebied.

Alle mogelijke middelen voor een wit gezicht op (mijn toilet)tafel gehaald, maar echt wit werd ik niet. Tijd voor nieuwe schmink denk ik! Want dat Clown-Weiss was keihard en de rest is allemaal wat te dik en creamy om m’n hele gezicht mee onder te willen smeren. Uiteindelijk vond ik m’n shironuri look wel mooi gelukt.

Voor Halloween bestelde ik nog schattige koekjes-vormen via Ebay. Beetje jammer dat ik zo vlak voor Halloween weinig tijd had voor koekjes. Ah well, genoeg oefentijd voor de volgende Halloween in elk geval!

Ik las op internet dat de Primark in Venlo zo chill zou zijn. Lekker rustig en netjes, klinkt als het tegenovergestelde van het filiaal in Luik! Dat moest ik natuurlijk zo snel mogelijk zelf ondervinden. Ik ging op een maandagochtend en het was inderdaad super rustig, fijn om zo op je gemak met alle ruimte te kunnen winkelen. En helemaal niet hoeven te wachten bij de paskamers en kassa’s is ook niet verkeerd.

Volgende felgekleurde onderwaterbeestje, een kwal! Voor het eerst gebruikte ik olieverf, wat schilderen betreft geweldig spul. Wat het schoonmaken van je schilderspullen betreft afschuwelijk rotspul.

Mijn cartoony zombie look en het palette wat op mijn hand was ontstaan.

En paar weken geleden ging ik met Kenny, Bjorn en Daisy naar de Efteling! Sommige stukken van het park waren al klaar voor de Winter Efteling, zo schattig al die huisjes in de ‘sneeuw’.

Een gefrituurde aardappel op een stokje, smaakte als extra dikke paprika chips.

Met Pardoes en Daisy op de foto, die werd afgeleidt door de hand van Pardoes die haar staart op tilde. Ik merkte zelf niks van m’n opgetilde haar..

De Pagode met een vogel die precies op het goede moment kwam langs vliegen.

De dag daarna ging ik met Ingrid naar Walibi in België, dat park was in de Halloween sferen, wij dus ook!

De zonsondergang in Walibi, je ziet helaas zo’n beetje nergens aan dat het om een pretpark gaat hier, maar ach.

Een paar uur voor deze foto hadden we het nog over dat dit soort parken misschien wat heftig voor ons aan het worden zijn, en hoe we misschien voortaan maar voor de Efteling moeten gaan, en ooit nog naar Disney en dat we waarschijnlijk hierna niet snel meer naar een dergelijk pretpark zouden gaan. Na de eerste achtbaan waar we nogal nerveus voor waren zat de adrenaline er goed in! Haaa, wij gaan zeker nog vaker naar pretparken en juist degene die vol staan met achtbanen.

‘s Avonds was er een vuurwerk- en lasershow, kan ik altijd wel van genieten!

Pan geraakt in twee favoriete producten. Mijn wenkbrauwpoeder van Artdeco en de Bella Bamba blush van Benefit, beide gebruik ik bijna dagelijks.

De week na de pretparken was het de week van het ziekenhuis. Kenny werd geopereerd, kreeg ongepland al een enorme fixateur op zijn been, terwijl eigenlijk alleen de pinnen in zijn been zouden worden vervangen. Als alles volgens plan verloopt krijgt hij halverwege december een andere fixateur, met een soort rails. Het is de bedoeling dat die zijn bot weer bij elkaar gaat krijgen. Dat kan een paar maanden tot een halfjaar duren. Voorlopig zijn we dus weer verzeilt in een medisch circus. Er zijn een paar manieren waarop het kan lopen, maar eigenlijk heb ik geen zin om ze hier uit te typen. Het is op de eerste plaats gewoon heel veel, waarschijnlijk ook niet super boeiend en ik kan niet anders dan denken dat het vast alsnog anders gaat lopen. We zien het wel en proberen het zoveel mogelijk dag voor dag te nemen.

Terwijl Kenny een midweek in het ziekenhuis lag heb ik thuis geprobeerd mezelf zoveel mogelijk af te leiden. Ik heb veel zitten schilderen, onder andere op kopjes! Het is een stuk lastiger dan ik had verwacht, zo’n glad kopje werkt niet zo lekker als een papiertje of een doek. Over de Harry Potter quote heb ik zeker drie uur gedaan, wat een priegelwerk! Eigenlijk wilde ik op de andere kant nog ‘Mischief managed’ maken, maar eh, eerst wat nieuwe moed en motivatie vinden.

Liefs, Maud

13 Reacties op Gewoon weer zondag // oktober & november ’14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.