Gewoon weer zondag // laatste weken van de zomer

Gewoon weer zondag is er weer, dit keer gewoon van heel wat weken bij elkaar!

Gezien Edge of Tomorrow kreeg ik een beetje mee terwijl Kenny hem echt aandachtig keek – niet mijn ding. Cabin in the Woods zag ik na een lange tijd weer eens, da’s wel een grappige ‘horror’ film.

Gelezen Eh, ik ga dit kopje veranderen. Ik voel me telkens zo oppervlakkig omdat ik alleen maar dingen lees op internet, in de Quest, of op de achterkant van het pak hagelslag.. Dus dit wordt het kopje Geleerd, want iets nieuws leren doe ik wel wekelijks, denk ik, in tegenstelling tot een goed boek lezen. De afgelopen weken heb ik met behulp van quiz spelletjes op internet alle landen en hun hoofdsteden geleerd.

Gehoord De ‘Schilderen’ playlist in mijn iTunes. Die bestaat vooral uit reggae, oude rock en een beetje klassieke muziek.

Gedaan Best veel zo in de afgelopen weken. Ik werkte, schilderde, blogde (te weinig), ging shoppen in Aken en naar de Primark in Luik en ik werd een jaartje ouder (jeuj).

Gegeten Goh, da’s echt een reden om dit wekelijks bij te houden. Heel veel gegeten in de afgelopen maand hoor, maar de kip met rijst van gisteravond staat me het beste bij.

Gedronken Fruitwater (sap is ‘t niet echt) van Jumbo huismerk, erg lekker!

Gedacht Over het eventueel verkopen van schilderijen. Ik ga nooit genoeg muren hebben als ik op dit tempo doorga.

Gelukkig Heb ik lekker veel inspiratie om te schilderen de laatste tijd. Ik kan vaak zelfs niet wachten tot het ene af is, om met het andere te beginnen. Vaak wacht ik dan ook niet en begin gewoon al aan het volgende, want: waarom niet!? Ik doe het voor mijn plezier en rust, dus het mag geen ‘ik moet dit nu eerst afmaken’ worden.

Gelachen Om reclames van Old Spice, ik kocht voor Kenny een deo ervan bij de DM. Toen ik het merk zag herinnerde ik me dat ik ooit een geniale reclame van hun op internet had gezien. Thuis kwam ik er tientallen tegen waar ik toch zeker een uurtje om in een deuk heb gelegen.

Geërgerd De afgelopen weken heb ik op mijn werk echt al mijn vingernagels gebroken en gescheurd. Alle tien! Ik ben niet van de kaart door één gebroken nagel, maar alle tien?! In zo’n korte tijd.. grmbl.

Gewenst Dat Kenny snel een fijn bericht vanuit het ziekenhuis krijgt. Hij zal helaas binnenkort weer geopereerd moeten worden, het beenmerg wat in zijn ‘slechte been’ is geplaatst waar een stuk bot ontbreekt is niet in bot aan het veranderen. En helaas wist zijn vaste chirurg niet zo één-twee-drie wat de beste oplossing is. Daar zakte ons weer de moed van in de schoenen. Dus hopelijk wordt het geen vervelende ingreep, hopelijk wordt hij niet lang opgenomen en hopelijk werkt het dit keer wel!

Gekocht Heh, veeeel. Bij Primark kocht ik wat kleren en vooral veel leuke accessoires, ik kocht bij Ikea en wat andere winkels leuke spulletjes voor in huis, ik ging twee keer naar Pipoos voor verf, ik ging naar Aken en nog een dagje met mijn moeder naar een DM. De foto’s bij dit artikel dit keer zijn vooral één lange shoplog :)

Geklikt Ik heb niet zo gek veel achter mijn laptop gezeten de afgelopen maand, als hij aanstond was dat meestal om een muziekje af te spelen.

Er past echt akelig veel in zo’n blauwe Ikea tas. En mijn auto heeft eindelijk een naam: Panama! Het is een Golf Cabrio, die heel groen is, tot de velgen toe zelfs. Het land Panama, wat ik soort van probeer aan te wijzen op de globe die aan de achteruitkijkspiegel hangt, is ook heel groen. Dan is er nog het gelijknamige nummer van Van Halen, wat zo’n beetje gaat over een cabrio genaamd Panama.

Ah, mijn ‘kommetjes en kussentjes probleem’ begint hier. Maar deze had ik echt nodig, net als het slabestek. Ik eet ook zo vaak salade..

Dienblad met een print die ook op m’n drinkglazen zit, I like!

Kussentjes met een mooie print, of eigenlijk de kussenslopen. Deze en alles hierboven is van Ikea.

Heel erg grote roze wolken met onweer erachter.

Het begin van mijn kiezeltjeskaart. Ik zag iets soortgelijks (maar dan minder precies wat de kaart betreft en zelfs zonder Antarctica!) in een winkel voor €500. Ha, dan maak ik het toch lekker zelf. Ik zag helemaal voor me hoe weinig moeite dat zou zijn.

Ik haalde wat zilveren verf en al snel zat de basis op het doek.

In plaats van onderhoudsvrije voortuinen van hun kiezels te beroven kocht ik een grote zak kiezels. Ik dacht dat ze in kleinere stukjes zouden breken toen ik met een handdoek over de zak er woest op los ging met twee hamers. Nou nee, de zak ging kapot, de kiezels bleven heel. Mijn idee van een dikke laag zwarte verf en daar kiezels op gooien/laten vallen ging ook niet door, ze vallen niet van zelf op een mooie manier. Kleine kiezels uitzoeken, ze schoonmaken, kijken of ‘ie een mooie platte kant heeft om tegen het doek te plakken.. en zo gaan ze één voor één met een pincet erop. Alle respect voor de kunstenaar die zich €500 vraagt voor zoiets.

Het grote Catrice schap bij de Müller in centrum Aken!

Veel nagellak en ook heel veel lipsticks!

De Essence Yes We Pop collectie kwam ik ook tegen. Een LE die helemaal draait om nagels, erg leuk, weer eens heel jammer dat die niet naar Nederland komt.

De internet quizzes om alle landen en hoofdsteden mee te oefenen. Voor beide krijg je twaalf minuten de tijd, maar beide lukken ondertussen ook binnen 8,5 minuut. Vroeger hadden we op de basisschool ook zulke programma’s, maar dan voor Europa en plaatsen in Nederland, dat vond ik toen al zoiets leuks.

Een schilderijtje waar ik al een tijdje ‘mee bezig ben’ (weken geleden begonnen – moet ooit nog af). Eerst leek het op een gele strandbal die wegdreef op het water, maar stiekem ben ik inmiddels best trots op de zonsondergang in de wolken.

Kenny heeft zijn opa’s autootje gekregen, super lief en super chill! Het is een automaat, dus je hebt geen linkerbeen nodig. Gelukkig is alles omtrent zijn rijbewijs en verzekering nu ook goed geregeld en kan hij weer zelfstandig hier en daar heen. En da’s mooi, nu hoef ik niet altijd te rijden of me de partypooper te voelen als ik ergens geen zin in heb, hij kan gewoon lekker zelf gaan :) Oh, en deze foto ging eigenlijk om de bijna antieke radio die er nog in zit, we snapte het allebei niet echt..

Een kussentje, met een kaart! Ik vind ‘m zo gaaf! Alleen een beetje jammer dat op één kant Antarctica boven Europa ligt.. Ah well, die kant wordt de achterkant.

Setjes kaarsen, waarvan één met chevron print, bij Ikea. De lelijke foto maakte ik even snel terwijl ik aan het werk was. Deze ga ik zeker nog een keertje kopen. Met mijn moeder ging ik naar een DM in een klein dorpje, ik kocht niet zo veel bijzonders, maar kreeg wel dit leuke setje armbandjes van mijn lieve moeder.

Ik ging op internet op zoek naar m’n eigen schildersezel, kwam ‘m tegen en zag een foto waarop ‘ie dit deed. Het is dat ik ‘m pas heb sinds pre-middelbare school :’)

De kiezeltjeskaart so far. Het is best leuk om kiezeltjes te mozaïeken, maar je hebt er een engelengeduld voor nodig. En dat heb ik niet altijd in elke stemming.. Het zal nog wel even duren voor hij helemaal af is.

Oh ja, ik was jarig, dat heb ik dit jaar net als vorig jaar een beetje langs me af laten gaan. Maar ik moest wel werken op die dag, op het einde van de werkdag staat het hele team samen voor wat info en dan worden ook de eventuele jarigen benoemd. Het leek me niet leuk om daar dan met lege handen te staan, dus ik stond er met 40 brownies!

Een paar Primark aankopen, als eerst dit schattige tasje met een soort kaartje van Londen erop.

Nog een schattig tasje, maar dan meer een make-up tasje. Hij lijkt klein, maar hij is eerder compact, allebei mijn camera’s passen er tegelijk in! En ja, de Primark verlaten zonder sokken is onmogelijk voor mij. Een setje korte, koetjes sokken.

Fluffy sokken met vosjes en uiltjes, ahh ik vind deze zó schattig! En Minnie Mouse sokken, vooral de meest rechtse vind ik erg leuk.

Een paar dagen geleden stuurde mijn beste vriendin me deze foto. En nee het is niet de gratis creator, ze heeft gewoon de Sims 4 al!! Aaaah, ik wil ‘m heel snel eens gaan checken! Ik ben al sinds de eerste versie gek op het spel, maar ik twijfel wel heel erg over de Sims 4. Want: geen open buurten en niet elk object kunnen aanpassen – hoe kun je dat eerst wel bieden en het vervolgens weer afnemen?! Wat gemeen gewoon! En geen zwembaden en geen peuterfase vind ik ook niet oké. Maar, na een dikke dertien jaar eindelijk ronde muren kunnen bouwen.. twijfels…

Ik kocht drie tubes turquoise verf, alles wat ik probeerde te mengen leek meer op zeegroen of zo’n licht aqua kleurtje.

En ik had veel turquoise nodig hiervoor. Ik vind het leuk om tussendoor foto’s te maken, maar als ik uren heb zitten schilderen en nauwelijks verschil zie is ‘t minder grappig.

Dit is hoe ‘ie nu uitziet, en als ik het even mag zeggen: ik ben heel trots tot nu toe. Hij is nog lang niet af, maar langzaamaan begint het ergens op te lijken. Op iets meer dan ik me had voorgesteld!

Liefs, Maud

23 Reacties op Gewoon weer zondag // laatste weken van de zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.