Gewoon weer zondag // januari ’15 #1

Gezien The Book of Life, die vond ik heel leuk! En Bad Grandpa, niet allemaal mijn humor, maar ik kon om genoeg scenes toch wel lachen.

Geleerd Nog een beetje in het proces van leren, maar ik kan bijna overweg met de macro filters voor mijn camera. Ik ben gek op van die extreme close-up foto’s, vooral make-up producten en nagellak met glitters zijn daar de perfecte modellen voor.

Gehoord Suizende wind die tussen mijn rolluiken en raam doorkomt, het lijkt wel herfst.

Gedaan Ik heb lekker thuis Kerst en oud en nieuw gevierd met familie en vrienden!

Gegeten Veeeeeel. En vooral het gourmetten op Eerste Kerstdag is me bijgebleven, altijd zo lekker en gezellig.

Gedronken Thee. Geen feestelijke champagne of fancy wijn voor mij.

Gedacht Over hoe ik dat mislukte ‘lees meer’ linkje op mijn blog kan fixen. Er staat een raar stukje code in en ik stoor me er zo erg aan. Helaas hielp ik mijn blog al bijna om zeep toen ik het probeerde op te lossen. Niet meer aanzitten of toch nog pogingen wagen? Meh.. ik weet ‘t niet.

Gelukkig Was Kenny na een korte ziekenhuisopname ruim voor Kerst thuis en kreeg hij best wat positief nieuws over de genezing van zijn bot. Mooiste kerstcadeau!

Gelachen Voor de opleiding van mijn beste vriendin speelde ik mee met een soort simulatie gesprek. Zij was zichzelf als pedagoog in spé, ik een alleenstaande moeder van twee probleemkinderen (hopelijk niet in spé). De eerste paar opnames gingen in het begin goed, tot we de draad kwijtraakte en pedagogisch onverantwoorde woorden gingen gebruiken. En tientallen filmpjes die gelijk met de slappe lach beginnen. Beter worden we geen actrices :’)

Geërgerd Aan mijn werk, of ex-werk, wat mij geen vast contract gaat geven, maar in plaats daarvan helemaal niks. Tja, ik snap die commerciële keuze wel.. maar het doet toch best pijn als je enorm je best doet om alles draaiende te houden, jezelf ver wegcijfert voor een ander en alleen verbale ‘waardering’ krijgt. Als in “We vinden het heel knap van je Maud, erg loyaal en lief van je hoe je voor je vriend zorgt” maar zodra ik om een stukje praktische hulp of steun vraag is alles ineens onmogelijk. En weetje, ik weet dat dat leugens zijn. Wat echt onmogelijk is, is Kenny met een toverstafje beter maken.

Gewenst Kenny is weer aan het revalideren en het zou fantastisch zijn als dat dit keer niet allemaal voor niks is. Verder blijf ik keihard duimen dat de infecties wegblijven en zijn bot snel weer aangroeit.

Gekocht Vlak voor Kerst heb ik nog wat last-minute cadeau’s gehaald en gisteravond ben ik even flink losgegaan op Ebay! Kan niet wachten tot alles hier is!

Geklikt Ik denk dat ik gister op Ebay toch wel een record ‘klikken’ heb bereikt. Van ‘ga ik nooit kopen’ objecten als dure auto’s, koelkasten en zeldzame Lego sets tot ‘gelijk kopen’ spulletjes als sieraden, stickers en sokken.

Met het vieze weer van de afgelopen weken ben ik extra blij met mijn daglichtlampen. Ideaal om ook op donkere dagen, of gewoon ‘s nachts, foto’s te kunnen maken.

In de vorige ‘Gewoon weer zondag’ had ik het over warme chocomelk met slagroom, die ik nog niet had gehad. How times have changed <3

Een schets van een Afrikaanse olifant, want die wilde ik met aquarel gaan schilderen. Aquarel verf genoeg, helaas werkt het niet lekker op een canvas. Binnenkort maar eens op zoek naar papier om op te aquarellen.

Kerstcadeau’s inpakken! Mijn inpak skills zijn niet de beste, maar ik had er wel heel veel lol in dit keer om de pakjes mooi te versieren, met lintjes en leuke labels.

Vlak voor Kerst wordt in Zweden Sint Lucia gevierd (ofzoiets), bij Ikea wordt om die reden het hele trappenhuis vol theelichtjes gezet. Wel leuk! En gezien die aquarel Afrikaanse olifant nog niet door gaat begon ik aan iets anders. Iets wat me op het moment haast te moeilijk lijkt, daar ga ik vanzelf wel achterkomen. Een olifant? Ja, soort van, maar niet helemaal. En het absurd grote oor en de afgebroken slachttand horen er helemaal bij. Guesses anyone? :)

Ik maakte rond Kerst en oud & nieuw weinig foto’s, veel te weinig! Slechte blogger ben ik ook. Maar hé, toch een paar! De kerstboom met de cadeau’s er nog onder, rechts één van Kenny cadeau’s werd in elkaar gezet. Metalbeards Seacow, een groot schip.

Zonnestralen door de rolluiken op Eerste Kerstdag! Mijn kerstontbijt bestond uit broodjes in de vorm van rendier kopjes.

Mijn kerstengeltje. Als reactie op “Ga je niet op je kerst-best uitzien?” pakte ‘ie een bal uit de boom en hing ‘m aan z’n muts. Niks meer aan doen zo, toch?

Voor kerst had Kenny zelf twee lampen voor me gemaakt, van een globe! Dit is er één van, de andere kant kunnen jullie je vast wel voorstellen: veel water op ‘t zuidelijk halfrond. Anyway, ik vind ze zooo leuk!

Ook kreeg ik een knuffeltje van Baby Peach, ik kies haar altijd met Mario Kart.

Nog één van Kenny’s cadeau’s, Santa’s Workshop! En stiekem heb ik deze bijna helemaal in elkaar gezet. Lego is leuk! En zie je de gebouwen op de achtergrond? Allemaal Lego! Ik bedenk me net dat ik die nooit zo duidelijk heb laten zien. Misschien in de volgende ‘Gewoon weer zondag’ Kenny’s Lego stash maar eens voorbij laten komen?

Het was bijna middernacht op Eerste Kerstdag en de Viennetta was nog niet aangebroken, tijd voor midnight snacking!

Ik zei al dat het een groot schip was hè? Vergelijk ‘m vooral even met de kast die ernaast staat. Het duurde dan ook een dikke week voor Kenny hem helemaal af had.

Twee wazige foto’s naast elkaar. Op de linker gaat het om de maan, die mijn telefoon niet duidelijk wilde vastleggen. Zie je het licht midden tussen al die andere lichtjes (van lantaarns), dat is de maan! Hij was zo gigantisch en oranje die avond. En de douche begaf het, de afgelopen zes dagen was douchen geen pretje. Maar nu ik dit typ, op zaterdagavond, hangt er gelukkig een nieuwe in de badkamer!

Een klein schilderijtje van uiltjes in de sneeuw. Bijna af, er moet alleen nog een patroontje over het mutsje.

En nog een nieuw schilderproject. Iets heel anders dan wat ik normaal maak, van felgekleurde dieren die flink op de voorgrond zitten naar een grijze stad met veel diepte. Niet zomaar een stad maar één van mijn favoriete steden: New York! Het Empire State heeft hier nog niet veel vorm, maar Lady Liberty en de Brooklyn Bridge zijn al op de achtergrond te vinden. Ik weet nog niet of het echt gaat lukken zoals ik hoop, maar hierover ben ik tot nu toe best tevreden. “Mooi atmosferisch perspectief” zei mijn moeder, kijk, dat heb ik alvast helemaal per ongeluk goed gedaan :)

Aan de slag met één van de kerstcadeau’s die ik van mijn lieve moeder kreeg, het Star Studded palette van Kat Von D. En een selfie vlak voor het simulatiegesprek met m’n bestie, mama spelen ging me nog best aardig af.

Deze week heb ik eindelijk eens mijn macro filters geprobeerd, waar ik al een jaar bijna niks mee heb gedaan. Close ups van glitterlakjes maken is wel heel erg leuk zodra het een beetje wilt lukken. Het kan vast scherper en nog dichterbij, al ben ik zeker niet ontevreden. Oh en het bovenste lakje is trouwens van de Essence Aquatix LE en de onderste is Plum Fiction van Catrice.

In the Sims doe ik niets liever dan huisjes bouwen en ze inrichten. Dit werd een ‘opa en oma’ huis, met een gezellige ouderwetse inrichting.

Kenny had voor Kerst nog een cadeaubon voor Intertoys gehad, met name omdat ze Lego en Xbox spellen verkopen. Qua Lego is het assortiment er niet zo groot, maar Kenny vond wel iets heel gaafs! De Spooktrein die al lang uit de productie is, voor maar €55! Hij staat nu al voor meer dan $100 op internet. Doorverkopen gaat echter niet gebeuren, daar is ‘ie veel te tof voor.

En als laatst mijn nagels deze week. Ik ben na vier dagen pas twee studs kwijt geraakt! En ik word telkens vrolijk al ik ze zie. De afgelopen jaren heb ik steeds minder met mijn nagels gedaan, mijn (ex)werk maakte het gewoon zinloos, na een kwartier op de werkvloer waren mijn nagels altijd beschadigd. ‘Elk nadeel hebt z’n voordeel’ blijkt maar weer, geen werk, wel mooie nagels!

Liefs, Maud

12 Reacties op Gewoon weer zondag // januari ’15 #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.