Disney Tag

Op MissMurphy kwam ik een hele tijd geleden de Disney Tag tegen, een tag die uiteraard bestaat uit vragen over Disney! Alyssa heeft er zelf ook nog wat vragen bij verzonnen. Ik vind het een erg leuke tag, kan ook haast niet anders, het gaat over Disney!

Wat is jouw favoriete film van Disney?
Ik heb niet echt één favoriet, ik kan me niet eens bedenken welke ik als kind het meest heb gekeken. Misschien Bambi, omdat ik dacht dat als ik de film opnieuw bekeek hij misschien anders zou lopen en Bambi’s moeder niet zou worden neergeschoten.. Heel leuk vond ik die niet, want Bambi’s moeder werd steeds weer neergeschoten. Dombo vond ik ook fantastisch, maar ook tegelijk heel zielig. Toen ik ietsje ouder was vond ik Alice in Wonderland en De Kleine Zeemeermin geweldig.

Welke prins wil je zijn?
Flynn Rider (oftewel Eugene) uit Tangled. Oké, ik zou hem eerder willen hebben dan hem willen zijn. Het merendeel van de film is hij een vluchtende crimineel en dat lijkt me geen leuk leven. Maar hij is knap, heeft een goed gevoel voor humor, eindigt alsnog in het kasteel en hoe hij steeds reageert op Pascal, Rapunzel’s ‘kikker’, love it!

Welke prinses wil je zijn?
Moeilijk! Ze hadden allemaal wel iets minder fijns aan de hand. Boze stiefmoeders, vervloekt door een heks, gedwongen huwelijk voor het rijk, verstopt in een boshutje of een toren.. Thanks, but no thanks. Als ik moet kiezen ga ik voor Merida (Brave). Ze is niet zo’n typisch prinsesje als de meeste Dinsey prinsessen, dat gedwongen huwelijk ging niet door en op het einde is haar familie nog compleet. Ze heeft geweldig haar en was als kindje zooo schattig! En ze krijgt het hele assortiment van dat toffe houtwerk winkeltje ook nog!

Op welk karakter lijk je het meest?
Ik denk dat ik mezelf het meest herken in Merida en Ariel, die allebei heel graag zoveel mogelijk van de wereld willen zien en ervaren. Ze zijn allebei wat onaangepast, lomp en stuntelig – kan ik me helemaal in vinden.

Wat is je favoriete liedje?
All In The Golden Afternoon van Alice in Wonderland. Ik vind het liedje prachtig, het klinkt zo dromerig en harmonieus. Als kind vond ik het al nostalgisch klinken, terwijl ik nog niets had om me nostalgisch over te voelen. Toen vond ik de bloemen wel heel gemeen, op de rozen na. Die paarse was een bitch.

Wat is je favoriete Disney-park?
Ik ben na mijn communie een paar dagen naar Disneyland Parijs geweest en daar is het bij gebleven. De herinnering is vaag, maar ik weet nog dat ik het allemaal schitterend vond. Als ik mocht kiezen naar welk park ik nu het liefst zou gaan, dan zou ik gaan voor de enige Disney World, in Orlando. Lijkt me geweldig!

Welke van de originele figuren is jouw favoriet?
Goofy! Heb ik me als kind kapot om gelachen. A Goofy Movie blijf ik leuk vinden.

Welke huisdier zou jij ook wel willen hebben?
Als we dan toch in sprookjessferen zitten en alles kan, ga ik voor Rajah, de tijger van Jasmine. Hoe gaaf zou het zijn om een tamme tijger te hebben, die zoveel schattige gezichtsuitdrukkingen heeft!

Wie is jouw favoriete schurk (Villain)?
The magnificent, marvelous, mad, mad, mad, mad Madam Mim! De heks uit Merlijn de Tovernaar/Het Zwaard in de Steen. Alleen al om dat liedje.

Als je een nagellak mocht ontwerpen welke kleur en welke naam zou je die dan geven – Disney gerelateerd?
Ik heb nu al de hele tijd ‘Bibbity bobbity boo’ in mijn hoofd, dat zou ik wel een leuke naam voor een lakje vinden. Het is het liedje wat de Fairy Godmother van Assepoester zingt terwijl ze haar en een pompoen omtovert om naar het bal te gaan. Ik heb het moment waarop haar jurk transformeert altijd zo mooi gevonden! Dus een mooie zilver-lichtblauwe nagelak met heel veel shimmer en glitter.

In welk kasteel zou jij wel willen wonen?
Hier heb ik te lang over nagedacht! Wat mij in eerste instantie op het antwoord ‘geen één’ brengt. Het gaafste ‘kasteel’ vind ik dat van Aladdin en Jasmine. Het is groot en indrukwekkend! Maar het is eigenlijk een paleis en ik zou me nogal schuldig voelen in zo’n overdadige luxe, terwijl de rest van de stad in armoedige huisjes woont. Iets te groot contrast.

Ik ben altijd meer gefascineerd geweest door mooie Disney huizen. Zoals die van Lady and the Tramp, waar Lady woont dan, in een chique laan met Victoriaanse huizen, de één nog mooier dan de ander.
Het grote landhuis waarin Assepoester opgroeide vond ik het allermooist. De torenkamer van Assepoester, de hoge gangen, de ouderwetse keuken, de fontein omringt door treurwilgen in de tuin.. ik vind het nog steeds zo mooi allemaal!

Neem de tag gerust over als je wilt!

Liefs, Maud

Bronnen foto’s: 1, 2, 3, 4, 5

14 Reacties op Disney Tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.