Chubby Lip Pencils // Catrice & Bourjois

2013 was het jaar waarin er veel dikke lippotloden op de markt verschenen. Geïnspireerd op de bekende Clinique Chubby Sticks. Daar heb ik er zelf geen enkele van, wel een viertal van Catrice en Bourjois. Catrice noemt het Pure Shine colour Lip Balms en Bourjois Color Boost Glossy Finish Lipstick. Voor het gemak noem ik de producten alsnog lippotloden, ondanks dat deze dikke varianten heel anders zijn dan een normaal lippotlood.

De verpakkingen vind ik van beide merken erg mooi. De Pure Shines vind ik net iets mooier, door de glimmende dop, maar zo zie je aan de Bourjois potloden (als je ze staand opbergt) sneller welke kleur je te pakken hebt. Het is jammer dat de kleuren van de verpakking niet helemaal overeen komen met de kleur van het potlood zelf. Bij de lichtere kleuren, van zowel Catrice als Bourjois) met name. Even goed de kleur checken in de winkel dus!

De kleuren die ik van beide merken heb komen een beetje overeen, een lichte peachy kleur en een donkere bessenkleur. 040 My Cherry Berry van Catrice heb ik al eens eerder laten zien, maar hey, nog eens (vergezelt door drie anderen) kan geen kwaad, toch? Daarnaast heb ik nu nog een Pure Shine Lip Balm in de kleur 060 Go Flamingo Go. De Bourjois Color Boosts heb ik in 06 Plum Russian en 04 Peach on the Beach. Ha, zelfs de nummers komen overeen!

De beloftes over beide producten zijn nagenoeg hetzelfde. Bourjois en Catrice beloven allebei een gehydrateerde lippen, geen plakkerig gevoel, een moeiteloos aan te brengen formule en dat in leuke, draagbare kleuren. Één extra pluspunt voor Bourjois is de SPF15 die zij aan de Color Boost toevoegde. En de kleuren zouden waterproof zijn, al geloof ik zoiets niet zonder het te ervaren!

De lippotloden zijn even dik en even lang, toch is die van Bourjois 2.75 gram en Catrice 2.5 gram.

Bourjois – Peach on the Beach en Plum Russian // Catrice – My Cherry Berry en Go Flamingo Go

De swatches laten goed zien dat de lippotloden van Bourjois beter zijn gepigmenteerd, ze voelen ook dikker en romiger. Meer als lipsticks, zo noemt Bourjois ze ook. Catrice heeft het over balms, dus eigenlijk klopt de pigmentatie en substantie van beide producten goed. Wel grappig dat de twee lichte kleuren en de twee donkere zo op elkaar lijken!

Dit is Peach on the Beach van Bourjois, een peachy roze kleur die fris en natuurlijk staat. Trekt een beetje in de lijntjes van mijn lippen, al valt dat gelukkig alleen close-up op. De Color Boost voelt heerlijk zacht aan op mijn lippen en blijft zo aanvoelen zolang de kleur het volhoudt. Die blijft een paar uur lang goed zitten als je weinig eet en drinkt, een grote maaltijd overleeft hij niet.

Plum Russian is de andere Color Boost lipstick van Bourjois. Een roze-paarse bessen kleur die bij de kerstcollectie hoort, een opvallende kleur maar alsnog goed draagbaar. Deze trekt niet zo erg in de lijntjes van mijn lippen als Peach on the Beach en hij blijft net iets langer zitten. Al houdt ook deze het geen halve dag uit.

Dan de Pure Shine balms van Catrice. Dit is My Cherry Berry, op mijn lippen komt de kleur niet echt over. Hij geeft een heel subtiel bessenkleurig gloedje, maar voor de rest is het mijn lipkleur met een glansje.

Dit is Go Flamingo Go. Een lichte peachy kleur, maar dan nog iets lichter dan Peach on the Beach. Voor mijn lippen is dit een my lips but better kleur, I like! Deze moet ook gedurende de dag worden bijgewerkt, anders is de kleur na twee uurtjes verdwenen.

Als je gaat voor meer kleur, dan zou ik gaan voor de Color Boost Glossy Finish Lipsticks van Bourjois. Wil je het subtieler houden, dan is een Pure Shine Lip Balm van Catrice een betere keus. Ik moet wel zeggen dat ik bij de Pure Shines het kleurverschil minimaal vind, ik denk niet dat alle acht de kleur hebben heel zinnig is. In het vaste assortiment van Bourjois zitten vier kleuren van de Color Boosts, die verschillen een stuk meer.

Wat de kwaliteit betreft ben ik over beide producten tevreden. Mooie kleuren, zachte lippen en makkelijk op te brengen. De Color Boost lipsticks van Bourjois kosten €9,99 per stuk en de Pure Shine balms van Catrice €4,99 per stuk.

Heb jij ook ‘chubby lippencils’? Wat vind jij ervan?

Liefs, Maud

31 Reacties op Chubby Lip Pencils // Catrice & Bourjois

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.