Catrice Velvet Matt eyeshadow // Al Burgundy

Er zijn niet veel producten die ik echt mis in mijn make-up stash, maar sinds eind vorig jaar heb ik weer een missie: ik wil een matte, bordeaux rode oogschaduw. Die uiteraard goed gepigmenteerd is. Ik ging er al vanuit dat dit geen kleur is die veel merken standaard in hun assortiment hebben. Na een rondje door de Douglas, met een verkoopmedewerkster, kwam ik tot de conclusie dat het echt een zoektocht gaat worden!

Ineens herinnerde ik me de Velvet Matt eyeshadows van Catrice. Daar heb ik er twee van die me prima bevallen, en er is een rood-bruine kleur die best nog eens zou kunnen zijn wat ik zoek, dacht ik. Blijkbaar is het een populaire kleur, want in twee Kruidvat filialen en één DM was hij uitverkocht. De kleur heet Al Burgundy.

Op mijn huid vind ik de kleur nogal tegenvallen. Het is in de verste verte niet de bordeaux rode kleur waar ik naar op zoek ben en ondanks het woordje ‘matt’ in de naam, is ‘ie niet echt mat. Zo op zich is het geen lelijke kleur en de pigmentatie is ook niet verkeerd.

Met wat primer eronder komt de kleur rond mijn ogen al iets beter uit, ook helpt het om blauwe ogen te hebben. Het is niet de felle, bordeaux rode kleur waar ik op hoopte. Deze kleur is wel beter draagbaar doordat hij wat bruinig is, ik vind ‘m toch wel erg mooi!

Wat de kwaliteit betreft vind ik ook deze Velvet Matt eyeshadow helemaal prima. De pigmentatie is goed, hij is niet te korrelig en blijft goed zitten. Een klein minpuntje vind ik de glans, maar die is vrij subtiel. De kleur is mooi, maar het niet wat ik zocht en dus niet goed genoeg om mijn zoektocht voltooid te noemen.

Later ben ik nog op internet op zoek gegaan. Ik had verwacht dat ik bij merken als MAC en Inglot zeker iets zou moeten vinden maar dat viel tegen. Ik kwam een aantal bordeaux rode oogschaduws tegen, maar die waren niet mat. Sugarpill heeft wel mat rood, maar weer geen bordeaux rood. Daarbij wil ik eigenlijk ook niet teveel geld eraan kwijt zijn. Als jij de gouden tip hebt, please do share!

De Velvet Matt eyeshadows van Catrice kosten €3,99 per stuk.

Liefs, Maud

27 Reacties op Catrice Velvet Matt eyeshadow // Al Burgundy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.