Blush Stash 2012

Blush is een make-up product waar ik een zwak voor heb, sinds een jaar of twee ongeveer. Ik gebruik het graag, maar koop, verzamel en bewonder ze nog liever. Ik kan wegsmelten bij de mooie doosjes en zwicht altijd voor een mooi patroon in de blush zelf. Aparte substanties hebben mij ook een tijdje geboeid. Het is een dik jaar geleden dat ik op mijn blog mijn blush stash liet zien, die stash is meer dan verdubbelt inmiddels!

In augustus 2011 liet ik de blushes die ik had al eens zien, zie hier. Ik was toen al apetrots op de 15 blushes die ik had. Nu kan ik anderhalve maand elke dag een kleurtje op mijn wangen dragen. Als ik erover denk hoe lang één blush meegaat, dan is mijn stash aan de grote kant. Ik wissel wel erg veel af en gebruik al mijn blushes met liefde, zo is het een beetje goed te praten.

Ik begin met een aantal budget-blushes waar ik iets minder aan gehecht ben. Ik vind ze zeker wel mooi, maar dit zijn toch de blushes die ik het minst gebruik en die mijn hart niet echt veroverd hebben.

Ik heb twee blushes van MAX (Action) in de kleuren Rose en Pink. Qua kleur en pigment vind ik deze eigenlijk heel mooi, maar de doosjes vind ik niks. Niet mooi, niet iets waar ik snel naar grijp. De blush van Bourjois in Rose D’Or ziet er an sich goed uit, maar deze heeft een erg koele, shiny finish, dat staat mij gewoon niet zo goed. De Essence Class of 2013 blush is onlangs in een review voorbij gekomen. De kleur vind ik wel mooi, maar het leuke patroontje wat een overspray bleek te zijn zorgde voor veel minpunten.

De duo blush van Catrice heb ik zelden gebruikt, ik kan niet echt verklaren waarom, ook deze trekt mijn aandacht gewoon niet zo snel waardoor ik hem vaak links laat liggen. De multi-color blush van Essence heb ik al eeuwen, maar hiervan heb ik eigenlijk alleen de onderste helft veel gebruikt, als highlighter. De Elf blush heeft een mooie kleur, maar het doosje is zo klein wat het werken met blush kwasten onhandig maakt, jammer! De MNY blushes heb ik ook al erg lang, de donkerrode is best origineel in mijn stash en gebruik ik nog wel eens, de ander zelden.

MAX Pink en Rose, Bourjois Rose D’Or, Essence Class of 2013, Catrice duo Pink Grapefruit Shake, Essence multi-color blush Fashionista, Elf Glow, MNY 101 en 501

Van de budget-blushes die ik een beetje ‘meh’ vind, naar de budget-blushes die ik fantastisch vind. Op de eerste plaatst de twee ombre blushes. Dates On Skates van de Essence Miami Roller Girl LE en Colour Bomb van de Catrice Revoltaire LE. Twee grote favorieten, beide geven een mooi resultaat op de wangen, maar dat is haast bijzaak als ze zo prachtig zijn in de doosjes.

Het Color Wheel van NYC vind ik ook heel mooi met het mozaïek patroon van kleuren, deze is in Pink Cheek Glow. De blush van de Catrice Nymphelia collectie vind ik ook nog steeds erg mooi. Het is mijn enige baked blush, dus deze is wel speciaal voor mij. De Essence Cherry Blossom Girl LE blush, Asian Sensation, vind ik zo snoezig met de bloemetjes erin. Hij is nog vrij nieuw, maar heeft veel kans om een favoriet te blijven.

Essence Dates On Skates, Catrice Colour Bomb, NYC Color Wheel, Essence Asian Sensation, Catrice Dancing Nymphs

In 2011 begonnen Essence en Catrice steeds vaker blush met een aparte substantie uit te brengen. Geen poeders, maar soufflés, mousses, creams, sorbets en sticks. Ik was in het begin razend enthousiast. Nu vind ik ze nog steeds leuk, maar merk ik dat de hoeveelheid ‘aparte substantie blushes’ die ik heb, maar dan voldoende is.

Dit zijn er twee uit het vaste assortiment van Essence, de rest komt uit LE’s. De Blush Soufflé van de Ballerina Backstage LE was een van de eerste die ik had en die ik ook nog regelmatig gebruik. Ik denk zelfs binnenkort de pan te gaan zien. De Blush Soufflés uit het vaste assortiment hebben een heel andere substantie, veel zachter. Er is aan te zien dat ik deze amper heb gebruikt, nu ik de kleuren hieronder zie, moet ik ze toch maar weer eens gaan gebruiken, ze zijn best mooi!

De Blush Sorbet uit de Essence Fruity LE (Smoothie Operator) en de Blush Mousse van de Catrice Hidden World LE ijken qua substantie veel op elkaar. Ze lijken op de Blush Soufflés uit het vaste Essence assortiment, maar ze zijn nog zachter en vloeibaarder.

Essence Prima Ballerina, Essence Fresh Apricot en Cold Wildberry, Essence Smoothie Operator, Catrice Hidden World

Twee blush sticks en drie lip & cheek producten. De blush sticks zijn van P2 (Home Sweet Home LE) en Catrice (Papagena LE). In het begin vond ik dit heel even leuk, maar het duurde niet lang voordat ik me realiseerde dat ik ze niet fijn vind. Beide zijn vrij hard en geven weinig kleur af.

De lip & cheek pots van Essence vind ik daarentegen super! Een van de Rebels LE en een van de Ready For Boarding LE. Alle drie zijn ze goed gepigmenteerd en werken ze goed op zowel de wangen als lippen. Ze zijn ook nog eens heel handig om mee te nemen!

Essence Rebels LE, Beauty On Tour, Sending You Kisses, P2 Home Sweet Home, Catrice Papagena

Nog vier non-powder blushes. Dit zijn de vloeibare blushes, allemaal uit LE’s trouwens. Een roodoranje kleur van MNY, in een handige tube. Die kwam ik tegen in een limited edition in Duitsland. Twee van Essence in een pomp-flesje en een van Catrice in een onhandig potje. Zo’n vloeibare substantie uit een potje graaien met je vingers of kwasten werkt minder prettig. Wel vind ik deze stuk voor stuk mooi, ook leuk dat ze alle vier heel verschillend zijn.

MNY (?), Essence Blossoms Etc.., Essence Vampire’s Love, Catrice Coolibri

Het ’10 blush palette’ van Ebay. Het palette heeft mooie kleuren, die best goed gepigmenteerd zijn en prettig werken. Maar toch gebruik ik deze zelden. Misschien door de vaste locatie onder mijn toilettafel? Hij past namelijk niet in mijn blush-lade. Ik weet het niet, maar ik vind het wel jammer, toch proberen vaker aan deze te denken!

10 blush palette van Ebay. Ik had kippenvel, het werd frisjes buiten.

Mijn verzameling aan Sleek blushes is dankzij de Blush By 3 palettes een soort stash-in-stash. Ik ben zo blij met deze blushes. Met ze allemaal, ze zijn geweldig! De absolute favoriet hiervan is het Pumpin palette (rechtsboven op de foto). Het Lace palette (linksboven) gebruik ik ook heel vaak. Maar ook de losse Rose Gold is al een lange tijd een groot favoriet. Ik hou van Sleek blushes, ze staan niet voor niets voorin in mijn blush lade.

Blush By 3 palettes: Flame, Pink Sprint, Pumkin, Lace

Boven Sleek Rose Gold, eronder Sunrise

Als laatst mijn duurdere blushes/favorieten. Deze staan voorin de lade naast die van Sleek. Mijn drie MAC blushes, in Peachykeen, Springsheen en Giggly (Quite Cute LE). Ik ben gek op ze! Bella Bamba van Benefit is een all-time favorite, ik vrees dat ik binnenkort de pan ga ontmoeten, hij staat al zolang ik een everyday-bakje heb daarin.

De Too Faced duo zat in een kerstsetje van vorig jaar. De kleuren erin heten Who’s Your Poppy en Sunbunny. Het doosje vind ik geweldig en zo’n duo is natuurlijk best handig. Al moet ik toegeven dat ik zelden bronzer gebruik, maar ach, de blush is prachtig. De Sephora blush in Corail Frisson heb ik gewonnen. Hij past perfect in het straatje van blush kleuren die ik het mooist vind, peachy met warme shimmer.

MAC Springsheen, Peachykeen en Giggly, Sephora Corail Frisson, Benefit Bella Bamba en het Too Faced duo

Deze swatch-foto doet geen een van deze blushes eer aan, het begon te schemeren en het daglicht verliet me, helaas.

Zo zitten ze in mijn blush lade, samen met een paar highlighters. Twee blushes ontbreken hier, Bella Bamba van Benefit en Dates On Skates van Essence staan in mijn everyday-bakje. Voorin de lade zit Sleek en MAC, met een van Too Faced, Sephora, Catrice en Essence. Links in het midden zitten de mousse, soufflé, vloeibare etc. blushes. Ernaast zitten highlighter en achterin zit de rest. Het past allemaal net, maar ruimte voor uitbreiding van de gezellige blush familie maak ik natuurlijk graag.

Liefs, Maud

48 Reacties op Blush Stash 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.